Hlavní obsah

Slavia dostala přednost před Juventusem. Do Edenu se vrací Votíková

Velký návrat, posílení a potvrzení ambic. Fotbalová brankářka Barbora Votíková se po třech letech vrací do Slavie. Sedmadvacetiletá česká reprezentantka po angažmá v Paris St. Germain a Tottenhamu podepsala v Edenu smlouvu do června 2027. „Hodně to pro mě znamená. Vyrostla jsem tu, dostala se odsud do zahraničí. Teď chci do Ligy mistryň,“ prohlásila Votíková na tiskové konferenci, kde byla představena.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Česká brankářka Barbora Votíková se vrací do Slavie.

Článek

Votíková dala Slavii přednost před nabídkou od Juventusu Turín. V brance úřadujících českých mistryň nahradí Olivii Lukášovou, která v létě přestoupila do AS Řím. „Báli jsme se, že v bráně bude náš největší problém, že to bude jedno z bolavých míst. Jsem nesmírně rád, že se povedlo přivést Báru. Ne každý den porazíte Juventus Turín v souboji o hráče,“ řekl předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

„Přestup do Juventusu byl poměrně blízko. Měla jsem nějaké rozhodování. Rozhodla jsem se pro domov, pro Slavii, která mi dala příležitost dostat se do světa, nabrat zkušenosti a ty chci teď přinést do týmu,“ uvedla Votíková.

Reprezentační brankářka v uplynulé sezoně v Tottenhamu byla náhradnicí a příliš nechytala. Vidina vytížení hrála v jejích úvahách značnou roli. „Fotbalově pro mě bylo tohle angažmá zajímavější, jistější a klidnější. V Juventusu bych si musela budovat pozici,“ zmínila Votíková.

Je druhou velkou posilou Pražanek během pár dnů. Na konci minulého týdne Slavia oznámila přestup záložnice Kateřiny Svitkové, která již v Edenu na jaře hostovala z Chelsea. Zbrojení má jasný cíl: úspěch na domácí scéně, kde slávistky získaly třikrát po sobě double, i průnik do Ligy mistryň.

Související témata: