Hlavní obsah

Velké drama. Na fanoušky v Nizozemsku spadla kovová konstrukce

Měl to být pohodový přátelský zápas na startu sezony. Jenže nebyl, ani nezačal. Nizozemské Twente, do jehož kádru patří i momentálně zraněný český záložník Michal Sadílek, si zajelo do třicet kilometrů vzdáleného Geesterenu, aby se zkonfrontovalo s místním mužstvem Stevo z nižší soutěže. Ale na fanoušky Twente spadla konstrukce, minimálně deset jich bylo zraněno.

Foto: Profimedia.cz

Nešťastná událost si vyžádala několik zraněných fanoušků

Článek

Při nástupu obou týmů příznivci Twente rozbalili choreo, které doprovázeli červenými dýmovnicemi. Dobrá nálada v mžiku skončila. Konstrukce, která byla upnutá na veliký jeřáb a na které byl obří transparent připevněn, se mezi fanoušky zřítila.

Nastalo velké drama. Hráči a další lidé jim běželi ihned pomoct. Nakonec dorazilo pět sanitek, preventivně i vrtulník. Podle zpráv nizozemských médií bylo nejméně zraněno deset lidí, naštěstí nikdo není v ohrožení života.

Na sociálních sítích koluje i záběr přímo z místa za bránou. Na něm je zachyceno, jak kovová konstrukce padá. Byla to rána.

Celou událost šetří policie, zápas byl zrušen. „Jsme v úzkém kontaktu s organizátory zápasu, Stevem i úřady. Společně budeme zjišťovat, jak k tomu mohlo dojít. Prozatím je naše plná pozornost upřena na fanoušky, kteří byli zranění, i další, kteří se toho účastnili. Všem přejeme hodně sil,“ vzkázalo na klubovém webu Twente.

Související témata:
  Hradec Králové - Slovácko zítra 13 : 30
20240921T13 : 30:00+0200
Hradec Králové vs. Slovácko
Hradec Králové vs. Slovácko
Hradec Králové
Slovácko
  Teplice - Ostrava zítra 16 : 00
20240921T16 : 00:00+0200
Teplice vs. Ostrava
Teplice vs. Ostrava
Teplice
Ostrava
  Karviná - Jablonec zítra 16 : 00
20240921T16 : 00:00+0200
Karviná vs. Jablonec
Karviná vs. Jablonec
Karviná
Jablonec