Hlavní obsah

Uražený Real rázně reaguje: Zlatý míč pro nás přestal existovat! S napětím se čeká na večer

Neprožívá nejlepší období. O víkendu schytal krutý debakl se soupeřem, kterého historicky nenávidí. Neuplynulo ani 48 hodin a je tu další políček. Real Madrid se musí smířit s tím, že jeho hráč Vinícius Júnior nezíská Zlatý míč. Tato cena bude udělena v pondělí večer.

Foto: Susana Vera, Reuters

Vinícius Junior Zlatý míč nezíská

Článek

Zklamání a obrovský hněv. V Realu považují za nespravedlnost, že Zlatý míč nezíská Vinícius Júnior. Dokonce se mělo objevit prohlášení, že tato prestižní cena, kterou v minulosti získala taková esa Bílého baletu jako Alfredo Di Stéfano, Raymond Kopa, Luka Modrič a především Cristiano Ronaldo, pro klub přestává mít hodnotu a právě teď přestává existovat.

Real Madrid měl podle deníku Marca zrušit speciální program, který měl u příležitosti Zlatého míče trvat pět hodin. V parku, kde měla být obří produkce i na samotném stadionu Santiago Bernabéu, bude večer ticho po pěšině.

Do klubu pronikly informace, že možná vítězem nebude Vinícius. Původně se jednalo o neověřenou zprávu, nicméně podobný názor sílil. Až bylo jeho vítězství zcela zpochybněno.

V pondělí dopoledne bylo definitivně potvrzeno, že nikdo z Realu do Paříže na vyhlášení ceny cestovat nebude.

„Pokud tedy podle kritérií ankety není vyhlášen vítězem Vinícius, měl by jím být podle stejných kritérií (obránce Dani) Carvajal. A protože tomu tak není, je zřejmé, že Zlatý míč a UEFA nerespektují Real Madrid. A Real Madrid nebude tam, kde k němu nemají respekt,“ citovala agentura AFP z prohlášení španělského klubu.

Motto Realu Madrid je teď jasné: „Musíme se soustředit na domácí soutěž.“ Zvláště po náloži od Barcelony.

V Realu Madridu je konečné rozhodnutí o trofeji překvapivé, protože všechny informace, které do soboty představitelé klubu obdrželi, byly takové, že Vinícius bude zlatý.

Do francouzské metropole měla cestovat výprava padesáti lidí v čele s prezidentem Florentinem Pérezem. To svědčí o tom, že Real bral prvenství pro svou hvězdu jako hotovou věc.

Sponzoři mladého fotbalisty také měli v plánu obléknout celý svůj obchod na Gran Vía v Madridu do zlata na počest Viniho.

Brazilec Vinícus byl letos klíčovým hráčem Realu, jenž vyhrál španělskou ligu a Ligu mistrů. Podle aktuálních spekulací médií získá prestižní ocenění udělované od roku 1956 záložník Rodri, opora španělských mistrů Evropy a anglických šampionů Manchesteru City. Atmosféra je zdá se hodně napjatá.

O držiteli trofeje rozhoduje sto novinářů ze zemí v první stovce žebříčku FIFA. Mají brát v úvahu individuální a týmové výkony a úspěchy, úroveň a fair play.