Hlavní obsah

Úplně jsem se klepala nadšením, říká Votíková. Bude zase i víc influencerkou

Vzpomíná na zápasy v Lize mistryň před pětačtyřiceti tisíci fanoušky za Paris Saint-Germain, v barvách Tottenhamu se dočkala velkého vítězství nad Arsenalem. Teď se fotbalová brankářka Barbora Votíková vrací do Slavie. Byla představena na tiskové konferenci věnované ženskému týmu sešívaných a poslouchala velké plány. „Úplně jsem se klepala nadšením. Je hrozně pěkné poslouchat, že se dělají velké kroky k tomu, aby se ženský fotbal zvedal,“ řekla Votíková.

Foto: SK Slavia Praha

Barbora Votíková se vrátila do Slavie.

Článek

Jaký je váš návrat do Slavie?

Velký, hrozně pozitivní, emotivní. Mám velkou radost z toho, že se to takhle povedlo. Měla jsem i jiné nabídky, ale vyhrál domov a Slavie. Chci ji podpořit a hrát doma.

Bylo těžké odmítnout Juventus, který se o vás také zajímal?

Je to velké jméno, ale rozhodovala jsem se i s ohledem na to, že minulou sezonu ani tu předtím jsem toho tolik nenahrála. Měla jsem přetržený zkřížený vaz. Chtěla jsem teď víc chytat a mít zápasový rytmus. Ve Slavii to pro mě bude po fotbalové stránce klidnější, v Juventusu bych se musela o místo prát. A nevím, jak by to dopadlo.

V zahraničí jste byla tři sezony, působila jste v Paris Saint-Germain a Tottenhamu. Co vám z těchto angažmá utkvělo v paměti?

Nejraději vzpomínám na zápasy Ligy mistrů v Paříži, dostaly jsme se až do semifinále. Hrály jsme velké zápasy v Parku princů, kam na nás přišlo pětačtyřicet tisíc lidí. Hrát před tolika fanoušky bylo skvělé.

A Tottenham?

Jednoznačně vzpomínám na debut. V ženské Premier League jsme porazily Arsenal 1:0. Bylo to první vítězství Tottenhamu v tomto derby, udržela jsem čisté konto a získala cenu pro hráčku zápasu. Bylo to pro mě velké.

Slavia chce hodně rozvíjet ženský tým, jak bylo prezentováno na tiskové konferenci. Co tomu říkáte?

Úplně jsem se klepala nadšením. Je hrozně pěkné poslouchat, že se dělají velké kroky k tomu, aby se ženský fotbal zvedal. Třeba tréninkový režim máme upravený. Trénuje se hlavně dopoledne, aby odpoledne mohlo být spíš regenerační, což je potřeba. Co jsem se bavila s holkami, zvyšují se výplaty, chodí vyloženě do práce a mohou se soustředit hlavně na fotbal. To je důležité.

Slavia chce titul, ale i do Ligy mistryň. Je reálné, že by v ní mohla překonat čtvrtfinále, což je dosud její nejlepší výsledek?

Zatím je to asi spíš sen. Už jen dostat se do čtvrtfinále je těžké a minulé účasti mezi nejlepší osmičkou byly v jiném formátu. Člověk nikdy neví, záleží na losu a dalších okolnostech. Cílem je hlavně skupinová fáze Ligy mistryň. V každé skupině jsou pak dva evropské top týmy, to už je pak složité.

Působíte také jako influencerka. Pomůžete i tím Slavii?

Myslím, že na tomhle poli jsem Slavii vždy pomáhala, aniž bychom se nějak víc domlouvaly. Ale ráda tvořím, jsem z prostředí fotbalu, tak moje příspěvky vznikaly hlavně odsud. Lidem se to líbilo. Chtěla bych v tom teď pokračovat. Tvorba v zahraničí mi dost chyběla.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Fotbalová brankářka Barbora Votíková hovoří na tiskové konferenci fotbalové Slavie.

Proč jste ji neprodukovala?

Není to tak jednoduché. Každý klub má svá pravidla a filtry na obsah. Není to ono, navíc tvořit doma má pro mě úplně jinou hodnotu.

Ve Slavii budete mít nějaká omezení, co nebudete moct publikovat?

Nevím, o tom jsme se nebavili. Ale myslím, že se nějak dohodneme. Troufnu si říct, že vím, co je vhodné a co ne, co lidi zajímá a mají rádi.