Hlavní obsah

Trapný Mbappé. Hvězda Realu čelí drsné kritice po debaklu s Barcelonou

Na premiérové El Clásico v dresu Realu Madrid bude chtít hodně rychle zapomenout. Francouz Kylian Mbappé se v souboji s odvěkým rivalem víceméně utábořil v ofsajdu a když už se do šance dostal dle fotbalových regulí, pokaždé selhal. „Historický trapas Mbappého,“ nebral si servítky novinář Lluis Miguelsanz z portálu Sport.es. Pro doplnění, Bílý balet byl naprosto zesměšněn Barcelonou a ostudně prohrál 0:4.

Foto: Bernat Armangue, ČTK/AP

Hvězda Realu Madrid Kylian Mbappé při zápase s Barcelonou

Článek

Do ofsajdové pasti Barcelony se Mbappé chytil celkem osmkrát, dle dat specializovaného serveru StatMuse tím vyrovnal ligový rekord. A také vytvořil úplné maximum posledních deseti sezon. Kvůli čemuž čelí posměškům.

Chcete příklad?

„Kylian Mbappé miluje ofsajdy tak moc, že by se s nimi měl oženit.“ Jednoduchá věta v reportáži britského Daily Mailu z utkání, které bude fanoušky Realu Madrid ještě dlouho budit z klidného spánku, dokonale vystihuje trápení francouzské hvězdy.

„Horší zápas v profesionálním fotbale asi nepamatuje,“ domnívá se novinář Miguelsanz. Upřímně řečeno, jeho tvrzení nebude mít k pravdě daleko.

Když už se Mbappé dostal za linii beků soupeře legálním způsobem, v obou samostatných únicích selhal. Brankář Iñaki Peña přitahoval jeho střely jako magnet. „Mbappé neměl den. Byly to dvě stoprocentní šance. V takovém zápase je prostě musí proměnit,“ tušil bývalý ligový fotbalista Karol Kisel, který byl hostem studia na televizní stanici Nova Sport.

A ve chvíli, kdy francouzský forvard vybíhal z ofsajdu a jeho branky tak nemohly platit, naopak zakončoval jako zkušený matador. V první půli slavil po elegantním lobu, jenže pak vstoupil do hry videorozhodčí a euforie vzala za své. Ve druhé se prosadil bombou na zadní tyč. Načež přišlo domávnuté postavení mimo hru, strašák všech útočníků.

Konečný účet Mbappého tedy vypadá hodně nelichotivě. Dvě nezvládnuté tutovky, rekordní počet osmi ofsajdů. Dva góly, které neplatily. A strašlivý výbuch celého mužstva, který vyústil v šestibodovou ztrátu na rivala.

To si vysněná superposila, po níž Real Madrid toužil dlouhé roky, prostě nemůže dovolit.

„Mbappé údajně přišel do Realu vyhrávat tituly. Ale od jeho příchodu tým nefunguje a teď ze sebe ještě k tomu udělal blázna,“ kritizoval Miguelsanz.

Moc přísný verdikt? Možná, minimálně dle kouče Carla Ancelottiho. Ten se letní posilu pochopitelně snažil bránit.

„Proti tak vysoké obranné linii je logické, že se Mbappé ocital v ofsajdu. I tak měl několik možností skórovat,“ mírnil emoce šéf lavičky Realu.

Francouzský střelec musí každopádně své první El Clásico hodně rychle vytěsnit z hlavy.

  0 : 0 Olomouc - Jablonec 0 : 0 dohráno
20241026T19 : 00:00+0200
Olomouc vs. Jablonec
Olomouc vs. Jablonec
Olomouc
Jablonec
  Teplice - Bohemians dnes 13 : 00
20241027T13 : 00:00+0100
Teplice vs. Bohemians
Teplice vs. Bohemians
Teplice
Bohemians
  Slavia - Dukla dnes 15 : 30
20241027T15 : 30:00+0100
Slavia vs. Dukla
Slavia vs. Dukla
Slavia
Dukla
  Ml. Boleslav - Karviná dnes 15 : 30
20241027T15 : 30:00+0100
Ml. Boleslav vs. Karviná
Ml. Boleslav vs. Karviná
Ml. Boleslav
Karviná
  Plzeň - Sparta dnes 18 : 30
20241027T18 : 30:00+0100
Plzeň vs. Sparta
Plzeň vs. Sparta
Plzeň
Sparta