Hlavní obsah

Takhle vystřelit ho ještě neviděli! Levačce jsem věřil, zářil liberecký hrdina Ghali

Svatbu má v plánu v příštím měsíci, ovšem na hřišti do toho liberecký Ahmad Ghali pořádně „praštil“ už nyní. Ofenzivní záložník čekal na první trefu v české nejvyšší soutěži dlouhých 36 zápasů, proti Mladé Boleslavi vstřelil jako wingbek hned dva góly a na sněhu přispěl k cenné výhře 2:1. „Můj nejlepší zápas v dresu Slovanu,“ liboval si Nigerijec.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalista Liberce Ahmad Ghali oslavuje svou branku

Článek

Před dvěma týdny 23letý hráč prodloužil s Libercem smlouvu až do roku 2025 a hned při první příležitosti poté na stadionu u Nisy zazářil.

„Odehrál jsem za Liberec už několik dobrých zápasů, ale tento je pro mě ten nejlepší. Dal jsem první gól v lize a jsem za něj opravdu šťastný,“ tetelil se 23letý rodák z Kana v Nigérii.

Pokaždé se trefil po centru z levé strany. Poprvé v sedmé minutě, podruhé v sedmdesáté, kdy si míč navedl před pokutovým územím do středu a zpoza vápna levačkou vypálil parádně a nechytatelně ke vzdálenější tyči. „Ghali to trefil fantasticky,“ uznale prohodil i kouč poraženého celku Marek Kulič.

„Věděl jsem, že si míč zaseknu a vystřelím. Jsem na to zvyklý, rád hraji jeden na jednoho, protože jsem v tom dobrý. Když jsem dostal balon, rozhodl jsem se, že půjdu s míčem do středu hřiště. Věřil jsem své levačce, která je lepší než moje pravá noha. Podobně to dělám i v tréninku. Byl z toho pěkný gól,“ culil se Ghali, který dosud do statistik ve Slovanu zapsal jen tři asistence.

„Asi by mě před zápasem nenapadlo, že právě on dá dva góly. Podává velmi dobré výkony už delší dobu, ale vždycky nám spíš pomáhal svou rychlostí v přípravné fázi, finále mu většinou nešlo. Asi ani zakončení není jeho nejsilnější stránkou. První gól padl po hezké akci, kdy dobře zavřel prostor na zadní tyči, což jsme po něm i chtěli. Říkali jsme si, že wingbeci budou na zadní určitě sami, když Boleslav hraje na čtyři beky, a šance tam bude, což se vyplnilo. A druhý gól? Musím říct, že takhle jsem ho asi vystřelit neviděl,“ pochválil Ghaliho kouč Luboš Kozel, jenž nyní Ghaliho staví jako krajního obránce v systému na tři zadáky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký záložník Ahmad Ghali v euforii

„Býval křídlo a pár zápasů nám hrál i na ofsajd lajně úplně nahoře, ale protože efektivita u jeho výkonu nebyla, našli jsme mu tohle místo. On je na tom totiž kondičně i rychlostně fakt výborně. Nedělá mu problém jezdit po lajně nahoru dolů po celých devadesát minut. V té pozici se našel. K bodům z ní má samozřejmě dál, ale nyní byl tam, kde měl,“ pochválil ho Kozel a vyzdvihl i jeho defenzivní činnost.

„Po druhé gólu tam měl několik velmi dobrých situací. Nechávali jsme ho tam na Kušeje, který je abnormálně rychlý – a ten se dá říct tentokrát neprosadil,“ dodal Kozel, který vyhrál třetí domácí duel v řadě.

„Hrával jsem na křídle, ale teď právě spíše na pozici krajního obránce. Pro mě to není problém, chci co nejvíce pomoci týmu, jak asistencemi, tak góly. Nezáleží mi na tom, kde budu hrát,“ uzavřel Ghali, jehož mužem zápasu zvolilo rovných sto procent hlasujících fanoušků, což se v Liberci stalo poprvé.

  1 : 0 PSG - Girona 1 : 0 dohráno
20240918T21 : 00:00+0200
PSG vs. Girona
PSG vs. Girona
PSG
Girona
  Feyenoord - Leverkusen dnes 18 : 45
20240919T18 : 45:00+0200
Feyenoord vs. Leverkusen
Feyenoord vs. Leverkusen
Feyenoord
Leverkusen
  Monako - Barcelona dnes 21 : 00
20240919T21 : 00:00+0200
Monako vs. Barcelona
Monako vs. Barcelona
Monako
Barcelona