Hlavní obsah

Tadič pověsil reprezentační kopačky na hřebík. Milenkovič si vybral Premier League

Srbské změny. Kapitán reprezentace Dušan Tadič uzavřel svoji reprezentační kariéru. Jeho kolega Nikola Milenkovič přestupuje z Fiorentiny do Nottinghamu. Klub anglické Premier League o nové posile informoval na svém webu. Finanční podrobnosti nezveřejnil.

Foto: Michaela Stache, Reuters

Kapitán srbských fotbalistů Dušan Tadič v souboji se Slovincem Erikem Janzou

Článek

Kapitán srbských fotbalistů Dušan Tadič už další zápas nepřidá. Pětatřicetiletý útočník oznámil, že se s národním týmem po 16 letech rozloučil. Na kontě má rekordních 111 startů za Srbsko, v nichž dal 23 gólů.

Hráč Fenerbahce Istanbul debutoval v reprezentaci v roce 2008. Jako kapitán vedl tým na mistrovství světa 2022 v Kataru i na nedávném Euru, které však zahájil v úvodním utkání s Anglií na lavičce. Roli náhradníka těžko nesl, za svůj výstup se pak spoluhráčům i trenérovi Draganu Stojkovičovi musel omluvit.

„Měl jsem tu čest reprezentovat Srbsko na dvou mistrovstvích světa, evropských šampionátech a olympijských hrách,“ napsal na Instagramu Tadič, jenž v srbském dresu přidal k 23 gólům i 40 asistencí. V budoucnu by se k národnímu týmu rád vrátil v jiné roli. „Po skončení hráčské kariéry chci u fotbalu zůstat a není nic lepšího než pomáhat své zemi, když můžete,“ dodal.

Srbský fotbalista Nikola Milenkovič přestoupil po sedmi letech ve Fiorentině do Nottinghamu, se kterým podepsal smlouvu na pět let.

Šestadvacetiletý obránce odehrál za Srbsko na letošním mistrovství Evropy všechny tři zápasy v základní skupině a v národním týmu má na kontě 57 startů. Za Fiorentinu nastoupil v italské lize k 216 utkáním, letos mužstvu pomohl k postupu do finále Konferenční ligy.

„Už dlouho jsme obdivovali jeho výkony v národním týmu i v italské lize a evropských pohárech s Fiorentinou. Letos v létě byl klíčovou součástí našeho plánování sestavy a byl nadšený, že se k nám připojí,“ uvedl klub v prohlášení.

Související témata:
  0 : 0 Č. Budějovice - Bohemians 0 : 0 73. min Živě
20240831T14 : 30:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Slovácko - Jablonec dnes 17 : 00
20240831T17 : 00:00+0200
Slovácko vs. Jablonec
Slovácko vs. Jablonec
Slovácko
Jablonec
  Hradec Králové - Sparta dnes 20 : 00
20240831T20 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Sparta
Hradec Králové vs. Sparta
Hradec Králové
Sparta