Hlavní obsah

Suchý předvedl nečekaný zkrat. Pak už to bylo čekání na smrt, řekl Kostka

Aktualizováno

Tohle byl nečekaný blikanec. Jednomu z lídrů Mladé Boleslavi Markovi Suchému ujely v zápase na hřišti Jablonce nervy. Během necelých dvou minut obdržel dvě žluté karty a do kabin předčasně následoval už v prvním poločase vyloučeného Sakalu. Boleslav dohrávala v devíti a v Jablonci prohrála 0:2.

Sestřih zápasu Jablonec - Mladá BoleslavVideo: LFA

Článek

Běžela 71. minuta, když Suchý během dvou minut předvedl ukázkový zkrat. Nejprve u laviček prohrál souboj s Dominikem Hollým. Ocitl se na zemi a po soupeři se ohnal nohou.

„Měli jsme souboj tělo na tělo, vyhrál jsem ho a byl jsem před ním a trefil mě mezi nohy. Spadnul jsem a bylo na rozhodčím, jestli dá červenou nebo žlutou. Nakonec udělil žlutou, asi správně,“ popsal jeden z klíčových momentů Dominik Hollý, autor prvního gólu domácích z prvního poločasu.

Sudí Marek Radina svého jmenovce pouze napomenul. „Možná už tohle byla oranžová, protože tam byl souboj tělo na tělo, což Mára většinou vyhrává. Tady skončil na zemi a možná nečekal, že to rozhodčí nepískne a ohnal se po Dominikovi Hollém a trefil ho nohou,“ poznamenal jablonecký trenér Luboš Kozel po vítězné premiéře na lavičce zelenobílých.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jablonecký Dominik Hollý v utkání s Mladou Boleslaví

Následně došlo i ke strkanici, bývalý reprezentant se hodně čertil. Uklidňovat ho musel spoluhráč Dominik Kostka. „Mára byl přesvědčený o tom, že tam kontakt nebyl takový, že mu vesměs nic neudělal, že hráč řval moc. Osobně jsem to ani nepostřehl, takže nechci soudit. Každopádně tam bylo moc emocí a už to spělo k tomu, aby druhou žlutou kartu dostal hned po tomto incidentu. Snažil jsem se ho uklidnit a odvést a nakonec to odnesl hned v další minutě po vzdušném souboji další žlutou kartou. Pak už to bylo čekání na smrt a přežívání posledních pár minut. V tomhle případě bychom to měli emočně zvládnout líp. Je to určitě škoda, protože nás to oslabí do dalších zápasů,“ zhodnotil Kostka.

Když pak Jablonec opět rozehrál, Suchý v dalším souboji trefil ve výskoku Schánělce loktem do hlavy a červené už neunikl. „Myslím, že v tu chvíli byl trochu naštvaný, konsternovaný a v tomhle souboji se to projevilo,“ dodal Kozel.

Mladá Boleslav tak už v devíti lidech neměla sílu na vyrovnání, naopak deset minut před koncem jistil zelenobílý triumf druhou trefou Čanturišvili, jehož si pak parťáci zvolili nejlepším hráčem utkání.

„Obě červené karty byly zbytečné, zbytečně se oslabujeme. Myslím, že kdybychom byli v deseti, jsme schopní druhý poločas zvládnout, bohužel dvě červené karty to hodně nabouraly,“ uzavřel zklamaný kouč Boleslavi David Holoubek, jehož tým teď ve čtvrtek čeká první zápas druhého předkola Konferenční ligy.