Hlavní obsah

Straka se vrací na Slovensko, bude trénovat fotbalisty Michalovců. Povede bývalého sparťana i slávistu

Aktualizováno

Fotbalový trenér František Straka se pokusí zachránit Michalovce v nejvyšší slovenské soutěži. Pětašedesátiletý český kouč nahradí u předposledního týmu ligové tabulky odvolaného Petera Struhára. Informoval o tom server Šport.sk.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Trenér František Straka na archivním snímku

Článek

„Jsem rád, že se vracím na lavičku. Slovenský fotbal znám, vím, do čeho jdu. Angažmá v Michalovcích beru jako velkou výzvu,“ řekl Straka Sport.cz. Do slovenské ligy se vrací v podobné situaci, jako když před rokem přebíral Trenčín. Ten se na konci března rovněž nacházel na předposlední příčce, pod vedením zkušeného českého kouče ale uhrál v osmi zápasech 14 bodů a obsadil devátou pozici. Klub nicméně Strakovi neprodloužil smlouvu.

„Udělám maximum, aby moje mise v Michalovcích byla úspěšná stejně jako ta v Trenčíně,“ uvedl Straka, který v Michalovcích povede mimo jiné někdejšího záložníka Sparty Igora Žofčáka nebo bývalého útočníka Slavie Gina van Kessela.

Jeho mise, která začne sobotním duelem na půdě Žiliny, bude nesmírně náročná. Michalovce získaly v aktuálním ročníku jen šest bodů a stejně jako poslední Zlaté Moravce ve 20 zápasech nezvítězily. Poslední celek slovenské ligy sestupuje přímo o patro níž, předposlední tým sehraje baráž proti druhému mužstvu tabulky druhé ligy.

Bývalý reprezentační obránce Straka před angažmá v Trenčíně trénoval naposledy druholigový Třinec. V minulosti vedl řadu klubů včetně Sparty a Slavie, v lize působil také v Příbrami, Českých Budějovicích, Teplicích, Plzni a Karviné. Na Slovensku koučoval kromě Tenčína také Slovan Bratislava a Ružomberk, v jednom utkání byl na lavičce české reprezentace.

Související témata:
  Hradec Králové - Slovácko dnes 13 : 30
20240921T13 : 30:00+0200
Hradec Králové vs. Slovácko
Hradec Králové vs. Slovácko
Hradec Králové
Slovácko
  Teplice - Ostrava dnes 16 : 00
20240921T16 : 00:00+0200
Teplice vs. Ostrava
Teplice vs. Ostrava
Teplice
Ostrava
  Karviná - Jablonec dnes 16 : 00
20240921T16 : 00:00+0200
Karviná vs. Jablonec
Karviná vs. Jablonec
Karviná
Jablonec
  Slavia - Plzeň dnes 19 : 00
20240921T19 : 00:00+0200
Slavia vs. Plzeň
Slavia vs. Plzeň
Slavia
Plzeň