Hlavní obsah

Stav fotbalisty Kalabišky je velmi dobrý, je na nejlepší cestě k brzkému návratu

Zdravotní stav pardubického fotbalisty Jana Kalabišky je po srpnové zlomenině lýtkové kosti velmi dobrý. Východočeský klub to uvedl na sociální síti X. Sedmatřicetiletý obránce je podle sportovního manažera Pardubic Martina Shejbala na nejlepší cestě k tomu, aby se brzy vrátil na hřiště. Jak dlouho ale Kalabiška ještě bude chybět, není jasné.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Jan Kalabiška z Pardubic (uprostřed) se raduje z gólu v Českých Budějovicích.

Článek

Jeden ze dvou nejlepších střelců slovenské ligy v sezoně 2014/15 přišel do Pardubic v létě ze Slovácka. V novém působišti stihl vstřelit dvě ligové branky a jediný zápas mu chybí k dovršení mety 300 startů v nejvyšší soutěži. Kalabišku v utkání pátého kola v Liberci zranil v pádu domácí křídelník Ahmad Ghali, který uklouzl na mokrém terénu. Kalabiška se musel podrobit operaci.

„Stav Honzy Kalabišky po velké kontrole u lékaře je velmi dobrý. Všechno se hojí a srůstá podle plánu. Nic nesměřuje k jakýmkoliv komplikacím. Postupně by měl odhodit berle a zapojit se do lehké rehabilitace. Tím myslím plavání, jízdu na kole, fyzioléčbu a další aktivity. Všechno je na nejlepší cestě k tomu, aby se Honza brzy vrátil k fotbalu,“ prohlásil Shejbal.

Ghali dostal za zákrok dvouměsíční trest, disciplinární komise Ligové fotbalové asociace ale v září vyhověla jeho žádosti a druhou polovinu mu prominula. Přihlédla totiž k tomu, že šlo o neúmyslný zákrok zaviněný podklouznutím na mokrém terénu.

Související témata: