Hlavní obsah

Splněný sen. Mbappé se poprvé ukázal fanouškům Realu, nechyběly ani slzy

Smál se na celé kolo jako nadšené dítě. Aby také ne, když dosáhl toho, o čem sní miliony, možná desítky milionů malých fotbalistů po celém světě. Stal se hráčem Realu Madrid. Francouz Kylian Mbappé se poprvé ukázal fanouškům Bílého baletu před narvanými tribunami rekonstruovaného Santiaga Bernabéu a pravil: „O tomhle jsem snil celý život.“ Jeho maminka, která vše sledovala z míst pro VIP, neudržela emoce a rozplakala se.

Foto: Juan Medina, Reuters

Kylian Mbappé v dresu Realu a s rodiči: Wilfriedem Mbappém a Fayzou Lamariovou.

Článek

Dle původního plánu měla představovačka hvězdného fotbalisty začít ve 12 hodin, nabrala ale mírné zpoždění. Kamery zabraly Mbappého poprvé necelých deset minut po poledni. Ještě v saku a košili se zhluboka nadechl, vydechl a svíral v ruce dres Realu Madrid.

Kylian Mbappé, číslo 9. K oblíbené desítce neměl šanci se dostat přes velezkušeného Luku Modriće, sedmičku si drží Brazilec Vinícius Júnior, jeho budoucí ofenzivní parťák.

Na novou posilu v tradičním bílém kompletu si fanoušci madridského giganta přímo na vyprodaném Santiagu Bernabéu ještě museli počkat. Díky záběrům na velkoplošných obrazovkách mohli prožít slavné triumfy historie klubu i dosavadní kariéru Mbappého.

Foto: Andrea Comas, ČTK/AP

Kylian Mbappé pózuje jako nový hráč Realu.

Nechyběly ani záběry z dětství. Jak maličký Mbappé kope do balonu v bílém trikotu Realu. Jak o něco starší Mbappé sedí ve svém pokoji, jehož zdi jsou oblepeny plakáty Cristiana Ronalda. Jak dvanáctiletý Mbappé po krátkém tréninkovém pobytu v Madridu pózuje na fotkách s CR7. A samozřejmě jak o několik let později terorizuje elitní evropské obrany.

Pak už nová superstar konečně vykročila mezi fanoušky, celá v bílém. Dočkala se ohlušujícího potlesku, její tvář zdobil široký úsměv. „Kyliane, plníš si sen. Vítej doma,“ prohlásil klubový prezident Florentino Peréz a předal slovo Mbappému.

Ten spustil ve španělštině, již v minulých měsících piloval: „Celý život jsem snil o tom, že si zahraji za Real Madrid. Takže jsem teď fakt šťastný chlap,“ culil se. Nával emocí nezvládla jeho maminka, která neudržela slzy. Moc dobře věděla, co tento moment pro jejího milovaného syna znamená.

„Poděkování patří všem, kteří mi pomohli, ale hlavně celé mé rodině. Vidím, že mamka brečí,“ všiml si Mbappé. Načež políbil klubový znak a vysloužil si další z mnoha potlesků.

Krátký monolog, neustále se točící okolo splněných snů a přerušovaný tleskáním a skandováním, zakončil Francouz po vzoru Cristiana Ronalda. Klubové legendy, která se úplně stejnými slovy loučila s mikrofonem v roce 2009 po přestupu z Manchesteru United.

„Chtěl bych provést něco spolu s vámi, fanoušky. Tak pojďte. Raz, dva, tři…“

„Hala Madrid!“ burácel celý stadion.

Následovaly další ovace. Příznivce Realu nezajímalo to, že Mbappého přestupová sága se táhla několik let. Ani to, že v minulosti přesun do Madridu odmítl a namísto toho shrábl tučný podpisový bonus k vylepšené smlouvě v Paris Saint–Germain.

Teď je Mbappé jejich novým miláčkem, od něhož se čeká, že zajistí konzistentní přísun gólů a získaných trofejí. Real Madrid totiž nikdy nemá dost.

Související témata: