Hlavní obsah

Smutek Slavie. Fotbalistkám v prodloužení utekl postup do Ligy mistryň

Dopadly stejně jako před měsícem mužští kolegové. Fotbalistky Slavie neuspěly proti Galatasarayi v závěrečné kvalifikaci o postup do Champions League. Po úvodní remíze 2:2 v Turecku ve středu v Edenu prohrály 1:2 v prodloužení, české šampionky budou v nejprestižnější ženské klubové soutěži po třech letech scházet.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva Kristina Bakarandzeová z Galatasaraye, Tereza Szewieczková ze Slavie a Berna Yeniceriová v utkání o postup do Ligy mistryň

Článek

Do Edenu dorazily přes čtyři tisícovky diváků, kteří po 120 minutách hry naposled spustili: „My chceme gól.“ Do tureckého vápna doběhla i slávistická brankářka Votíková. Ale ani závěrečný nápor domácím srovnání nepřinesl.

Slávistky popadaly na trávník. Těžko se z něj zvedaly.

„Těžký zápas. Nemohly jsme se dostat do vápna. Vytvořily jsme si víc šancí, ale neproměnily jsme je stejně jako další standardky,“ smutnila v rozhovoru pro klubovou televizi kapitánka Diana Bartovičová.

Po slibné remíze 2:2 z Turecka nedokázala s kolegyněmi dvojzápas dotáhnout do vítězného konce a po těsné porážce uvízla Slavia v závěrečném předkole.

Přitom v Edenu začaly sešívané dámy dobře. Po půl hodině si centr do vlastní brány srazila turecká stoperka Karatasová. Domácí gólmanka Votíková pochytala několik šancí, ale v 50. minutě ji překonala Karabulutová.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Fotbalistky Slavie se radují z gólu v závěrečné kvalifikaci o Ligu mistryň proti Galatasarayi.

Prodloužení mohla po 90 minutách odmítnout kapitánka Bartovičová. Z poloviny se řítila sama na bránu, ale došly jí síly a z hranice vápna přestřelila. „Z posledních sil jsem běžela, ale zdálo se, že se brána pořád vzdalovala. Dala jsem si i blbý poslední dotyk před střelou. Mohla jsem rozhodnout a nemuselo se jít do prodloužení,“ vyčítala si.

„Věděly jsme, že to může jít do prodloužení a do penalt. Potom to bolelo.“

České mistryně v třicetiminutovém nášupu inkasovaly. Votíková nestihla vyběhnout proti zakončující Parlakové, která ve 100. minutě posunula Galatasaray do Champions League.

Za hostující tým odehrála celý zápas i reprezentační útočnice Andrea Stašková.

Slavia si před koncem prodloužení vytvořila tlak, ale žádnou tutovku. Na pátou účast v Lize mistryň nedosáhla. A Bartovičová smutnila: „Mrzí nás to. Diváci byli neskuteční, jak nás hnali a podporovali. Chtěla bych jim poděkovat a věřím, že si boj o Champions League zopakujeme.“

Na další příležitost si slávistky musí rok počkat.