Hlavní obsah

Šok na fotbalu. Fanoušek dal pistoli k hlavě delegáta

Zcela nepochopitelné drama se odehrálo na utkání šesté slovenské fotbalové ligy ŠK Gbeľany - TJ Horný Hričov, když jeden z fanoušků přiložil k hlavě delegáta pistoli. „Bál jsem se, byl ohrožen můj život,“ řekl webu sportnet.sme.sk delegát zápasu Vladimír Baďura.

Foto: Eloisa Lopez, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Delegát, svazový dohled na utkání, upozornil dotyčného fanouška, aby se nevyjadřoval vulgárně na adresu hráčů a rozhodčích. „Požádal jsem ho, aby se choval slušně. Chtěl jsem zaznamenat jeho chování na video. V tom přistoupil ke mně, domníval jsem se, že mi chce zabránit ve vykonávání záznamu. On mě však začal ohrožovat zbraní,“ uvedl Baďura.

Podle delegáta se všechno seběhlo velmi rychle. „Vážnost situace jsem si uvědomil až tehdy, kdy začali někteří diváci utíkat,“ uvedl Baďura. Fanoušek, který ohrožoval delegáta pistolí, je podle sportnet.sme.sk bývalý rozhodčí.

Webu popsal situaci také jeden z fanoušků. „Stál jsem dvacet metrů od toho. Bál jsem se. Ten zvuk závěru a díváte se přímo na to. Ve fotbale jsem už viděl hodně, ale tohle ještě nikdy. Je to velmi smutné,“ řek otřesený fanoušek Dano Vydra.

Podle oslovených funkcionářů to bylo klidné utkání bez přehnaných emocí. Jednání jednoho z fanoušků je o to víc nepochopitelné. „Dotyčný, označil bych ho za chronického křiklouna, stále vykřikoval. Delegát ho upozornil, aby se choval slušně. On přeskočil dvě řady, vytáhl pistoli, natáhl ji a přiložil mu ji k hlavě,“ popsal hororové chvíle jeden z funkcionářů.

Když lidé začali křičet, aby někdo zavolal policii, muž vyskočil na koloběžku a z místa ujel. Policie ho však po chvíli zadržela. Utkání se dohrálo po čtyřicetiminutovém přerušení. „Nedokážu jeho čin pochopit, ani odhadnout, kam to až může zajít. Věřím však, že se jedná o ojedinělý případ, který nebude mít následovníky,“ vyjádřil naději Baďura.

Související témata: