Hlavní obsah

Slavia je dál neprůstřelná. Od toho tam jsem, abych tým podržel, říká Kinský

Tři zápasy, tři nuly. Snový start soutěže prožívá gólman Slavie Antonín Kinský. V této sezoně ještě v lize nedostal gól. V Liberci vychytal třetí čisté konto. „Mám z toho obrovskou radost,“ jásal Kinský. Sešívaní vyhráli na hřišti ambiciózního Slovanu 1:0.

Sestřih zápasu Liberec - SlaviaVideo: LFA

Článek

V minulém ročníku za Pardubice nastřádal šest nul za celou soutěž, v sešívaném dresu zaznamenal tři čistá konta hned v prvních třech zápasech. Nejprve vynuloval Slovácko, pak České Budějovice a nyní i Liberec. Neprůstřelnost drží 270 minut.

„Mám z toho obrovskou radost. Začátek je skvělý. Jedině ještě mohly být dva body navíc na Slovácku, ale jinak začátek je skvělý. Všichni jsme spokojení, že se nám to povedlo, a myslím, že už můžeme začít myslet na středeční důležitý zápas,“ připomněl Kinský 3. předkolo Ligy mistrů, ve kterém Slavia již ve středu v Edenu přivítá Union Saint-Gilloise.

Ne že by měl pod Ještědem spoustu práce, celkem čelil třem střelám mezi tyče. Rozhodně však při nich své parťáky podržel. „Abychom vytvořili nahoře nějaký tlak na soupeře, první půlhodinu jsme soupeře hodně dostupovali a měli nahoře hodně hráčů, tím pádem byly nákopy za obranu na rozběhlé hráče jako Nyarko a spol. hodně nepříjemné a rezultovaly z toho šance Liberce, kdy nás Tonda skvěle podržel a udržel nás v zápase,“ zhodnotil kouč Slavie Jindřich Trpišovský. Poprvé Kinský slavil už v desáté minutě. Hlavatý nádherně našel volného Nyarka, který ze strany běžel sám na hostujícího gólmana, ten ovšem jeho střelu výtečně vyrazil.

„Dostal to na mou levou stranu a zkoušel to dát na kříž. Střela byla nepříjemná i tím, jak hodně pršelo a tráva byla mokrá, tak míč zrychlil. Ale od toho tam jsem, abych tým podržel, když takové momenty přijdou. Naše kvalita je velká a věřím, že zápasy budeme zvládat. Kvalitu dopředu máme a góly jsme schopní dávat i proti dobrým soupeřům,“ řekl 21letý brankář, jehož táta s Libercem v roce 2002 slavil historický mistrovský titul.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Utkání 3. kola první fotbalové ligy: Slovan Liberec - Slavia Praha, 2. srpna 2024, Liberec

Podruhé se Kinský junior zaskvěl těsně před přestávkou. Exslávistický Icha parádně vystřelil z více než 25 metrů. Kinský střelu vytěsnil mimo tyče na rohový kop. Celkově působil velmi jistě a klidně.

„Zápas byl hodně vyrovnaný, Liberec hrál dobře kombinačně a my jsme vyhráli díky gólu Malicka, který byl skvělý a hrozně nám pomohl. Ale celý zápas byl nepříjemný, Liberec se nebál hrát a nedělal nám to jednoduché,“ ocenil Kinský, který v minulé sezoně hostoval ze Slavie v Pardubicích, kde byl zvyklý na větší zápřah.

„Když hrajete za dobrý tým, většinou jste v zápasech lepší a tolik práce na řešení není. Ale na druhou stranu, když už se soupeř k šanci dostane, musíte být připravený a být schopný dobře reagovat. Není jich tolik a není možnost to napravit. Je důležité být koncentrovaný,“ uzavřel Kinský.

  Plzeň - Olomouc dnes 17 : 00
20240917T17 : 00:00+0200
Plzeň vs. Olomouc
Plzeň vs. Olomouc
Plzeň
Olomouc
  Ml. Boleslav - Slavia dnes 19 : 30
20240917T19 : 30:00+0200
Ml. Boleslav vs. Slavia
Ml. Boleslav vs. Slavia
Ml. Boleslav
Slavia