Hlavní obsah

Sladká série Slavie. Snad kouzlo Edenu znovu zafunguje, doufá Holeš před Luhanskem

Eden jako slávistický ráj? Tahle paralela sedí dokonale. Čeští fotbaloví vicemistři doma neprohráli už 20 ostrých zápasů za sebou. Pokud ve čtvrtek večer působivou sérii protáhnou, přiblíží si vstupenku do Evropské ligy. Jdou na ukrajinskou Zorju Luhansk, kterou na rozdíl od Slavie čeká letošní pohárová premiéra. „Máme v kapse minimálně Konferenční ligu, ale chceme do Evropské. Takže jistotu máme, ale klid ne,“ pousmál se na středeční tiskovce obránce Tomáš Holeš.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávistický obránce Tomáš Holeš věří v dobrý vstup do 4. předkola Evropské ligy proti Luhansku.

Článek

Už je to víc než deset měsíců. Šestého října 2022 slávisté doma prohráli 0:1 s rumunskou Kluží, což byl výsledek, který tak nějak zapadal do loňského rozpačitého podzimu v Konferenční lize. Od té doby vršovický tým v Edenu pokaždé bodoval, příjemná šňůra se natáhla už na dvacet duelů. „Doma se cítíme silní, máme fantastické fanoušky. I díky nim je náš stadion zatím nedobytný. Chceme se divákům odměnit dalším postupem, Evropská liga nás hodně láká,“ vzkázal Holeš, jeden ze slávistických kapitánů.

Červenobílá parta se zkraje sezony veze na vlně: v domácí soutěži jako jediná zatím neztratila ani bod a při vstupu do třetího předkola Evropské ligy smetla ukrajinské Dnipro 3:0. V košické odvetě stačila k postupu remíza 1:1.

„Je super, že se nám v lize povedlo všechno vyhrát a navíc postoupit přes Dnipro. Hodně si cením i třeba výsledků 1:0, v minulé sezoně jsme s takovými zápasy mívali trochu problémy. Tým je silný a cítíme se v dobrém rozpoložení. Máme cíl všechno vyhrát, postoupit do Evropské ligy a v zářijové reprezentační pauze si trochu odpočinout,“ popsal Holeš.

„Luhansk? Měli jsme dost videí a už víme, že to vypadá na trochu jiného soupeře než Dnipro. Zorja hraje víc z bloku a čeká na brejky. Tušíme, že budeme dobývat, a musíme se vyvarovat nepříjemných ztrát míče. Ideálem je připravit si nadějný výsledek do odvety, stejně jako se nám to povedlo minule s Dniprem,“ připomněl Holeš výhru 3:0 z prologu třetího předkola.

S parťáky bude mít jednu výhodu: nový trávník, který slávisté poprvé otestovali v nedělní lize s Baníkem (1:0). „Je to velký rozdíl, trávník drží jako přibitý. Po Baníku na něm nebyly žádné škody. Já i celý tým jsme šťastní, že máme pořádnou trávu,“ vykládal Holeš.

V Edenu má být znovu hodně těsno, Slavii poženou našlapané tribuny. „Celý klub si toho musí vážit. Pamatuju časy, kdy jsme hráli poháry, přesto tak vysoké návštěvy na domácích zápasech nebyly,“ řekl trenér Jindřich Trpišovský. „Musíme udělat všechno pro to, aby fanoušci, kteří obětují čas a peníze, odcházeli spokojení. A aby příště chtěli přijít znovu.“

Související témata:
  Hradec Králové - Slovácko zítra 13 : 30
20240921T13 : 30:00+0200
Hradec Králové vs. Slovácko
Hradec Králové vs. Slovácko
Hradec Králové
Slovácko
  Teplice - Ostrava zítra 16 : 00
20240921T16 : 00:00+0200
Teplice vs. Ostrava
Teplice vs. Ostrava
Teplice
Ostrava
  Karviná - Jablonec zítra 16 : 00
20240921T16 : 00:00+0200
Karviná vs. Jablonec
Karviná vs. Jablonec
Karviná
Jablonec
  Slavia - Plzeň zítra 19 : 00
20240921T19 : 00:00+0200
Slavia vs. Plzeň
Slavia vs. Plzeň
Slavia
Plzeň