Hlavní obsah

Škatulata v United. Old Trafford si vyzkouší Zirkzee, tašku balí Kambwala

Škatulata, hejbejte se. Fotbalisty Manchesteru United posílil nizozemský útočník Joshua Zirkzee z Boloni. Opačně míří francouzský stoper Willy Kambwala, který přestoupil do Villarrealu.

Foto: Darko Vojinovic, ČTK/AP

Joshua Zirkzee v souboji s anglickou hvězdou Judem Bellinghamem. Právě do jeho země míří za dalším angažmá.

Článek

Joshua Zirkzee stál anglického giganta podle médií 42,5 milionu eur (přes miliardu korun). Třiadvacetiletý účastník mistrovství Evropy v Německu podepsal na Old Traffordu smlouvu na pět let s opcí.

Do týmu nizozemského trenéra Ten Haga přichází Zirkzee po životní sezoně, během které pomohl Boloni k pátému místu v italské lize a k premiérovému postupu do Ligy mistrů. S 11 góly a pěti asistencemi byl nejlepším střelcem mužstva.

Na Euro ho trenér nizozemské reprezentace Ronald Koeman povolal dodatečně. Bývalý hráč Bayernu Mnichov v národním týmu debutoval a zasáhl do dvou zápasů jako náhradník.

United naopak opouští devatenáctiletý stoper Willy Kambwala, který se stěhuje do Villarrealu. Se španělským celkem, který za něj podle médií zaplatil 11,5 milionu eur (asi 293 milionů korun), se francouzský fotbalista dohodl na pětileté smlouvě.

Kambwala přišel na Old Trafford před čtyřmi lety ze Sochaux. Rodák z Kinshasy, který měl ještě na rok kontrakt, odehrál za první tým pouze deset zápasů. Osmkrát nastoupil v Premier League, dvakrát v Anglickém poháru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články