Hlavní obsah

Skandální faul. Trenér vběhl na hřiště a děly se věci

Zatáhnutí za záchrannou brzdu a přerušení hodně slibného protiútoku? Ve fotbale nic zvláštního. Pozdvižení je ale na místě, pokud se taktického faulu dopustí trenér. Jako v nedělním zápase šesté italské ligy. V utkání Pontasssieve–Subbiano kouč hostí Alessio Guidotti vylétl z lavičky jako čertík z krabičky, aby zkosil útočníka soupeře. O červené kartě nebylo radno diskutovat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto

Článek

Mnozí ale pochopitelně ze vzniklé situace zůstali v šoku. Videozáznam faulu se hlavně v Itálii stal hitem sociálních sítí, hlavou kroutil hlavně kouč poškozeného Pontassieve Marco Guidi. I kvůli obrannému zákroku svého protějšku, který forvarda Monsefa Bourezzu nepustil do nadějného úniku, skončil duel bezbrankovou remízou.

„S tím, co kluci předvedli na hřišti, jsem spokojen. Ale to, co provedl trenér Subbiana, bylo naprosto skandální. Hrubě ovlivnil průběh zápasu,“ nevěřícně líčil Guidi.

Hříšník Guidotti vyběhl ze střídačky směrem do hřiště, ukázkově podrazil soupeře a pak se choval jako každý provinilec na trávníku. Se zdviženýma rukama a gestem ve stylu „já nic, já muzikant“ začal kráčet zpět na své místo. Obklopila jej ale houšť rozezlených soků, k nimž se za chvíli přidal i hlavní rozhodčí. Hrubé narušení hry kouče Subbiana samozřejmě ocenil červenou kartou a vykázal pryč z hrací plochy.

Některá italská média označují celou šlamastyku za „nejjasnější červenou kartu v historii“. Spekuluje se i o tom, že Guidotti bude vyhozen z funkce. Na telefonické dotazy novinářů údajně nereaguje.

Pamětníci si možná vybaví i deset let staré charitativní utkání Soccer Aid v Anglii, kdy podobně vlétl na hřiště slavný trenér José Mourinho a sestřelil nic netušícího zpěváka Ollyho Murse.

Tehdy se zaplněný Old Trafford díky nevídanému kousku bavil a Mourinha ocenil potleskem. V Itálii minimálně fotbalistům Pontassieve do smíchu nebylo.

Související témata: