Hlavní obsah

Skandál v Lize mistrů. Rozhodčí ukradli značku a skončili na záchytce

Evropská fotbalová unie (UEFA) vyškrtla dva polské rozhodčí z dnešního zápasu předkola Ligy mistrů mezi Dynamem Kyjev a Glasgow Rangers, poté co je v noci na dnešek zadržela policie v Lublinu kvůli tomu, že v opilosti ukradli dopravní značku. Podle televize TVP Sport skončili na záchytce, nadýchat měli přes jeden a půl promile.

Foto: Profimedia.cz

Polský rozhodčí Bartosz Frankowski

Článek

Na incidentu se podílel ještě třetí muž. „Okolo 1:40 jsme dostali hlášení, že tři muži nesou dopravní značku. Všichni měli více než 1,5 promile alkoholu v krvi. Skončili na záchytce,“ řekl mluvčí policie v Lublinu Kamil Golembiowski.

TVP Sport uvádí, že oba muži měli na dnešním utkání působit jako videorozhodčí. UEFA je nahradila dvojicí jiných sudích z Polska.

Polský svaz (PZPN) uvedl, že jeho komise rozhodčích situaci zanalyzuje. „Pokud se informace potvrdí, požádá komise rozhodčích svaz o ukončení smluv s dotyčnými. Disciplinární komise pak může rozhodnout o vyvození dalších důsledků,“ uvedl TVP Sport. Incident zřejmě pro oba Poláky znamená konec jejich rozhodcovské kariéry, poznamenávají tamní média

TVP Sport uvedl, že jedním ze sudích měl být Bartosz F., což by odpovídalo Bartoszi Frankowskému. Ten není pro českého fotbalového diváka neznámou osobou. V dubnu 2022 řídil ligové utkání Slavie s Plzní.

Související témata:
  Dánsko - Česko zítra 18 : 00
20240910T18 : 00:00+0200
Dánsko vs. Česko
Dánsko vs. Česko
Dánsko
Česko