Hlavní obsah

Šilhavý skončil na lavičce Ománu

Aktualizováno

Jen přibližně sedm měsíců trvala mise trenéra Jaroslava Šilhavého u fotbalové reprezentace Ománu. Podle svazu se obě strany dohodly na rozvázání spolupráce.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Jaroslav Šilhavý ještě jako trenér české fotbalové reprezentace v utkání kvalifikace na Euro s Albánií

Článek

Šilhavý se do Asie přesunul v únoru několik týdnů poté, co na podzim dovedl českou fotbalovou reprezentaci na Euro. Kvůli špatnému hernímu projevu, mdlým výsledkům a některým kauzám typu Belmondo byl ale pod stále větším tlakem.

Nakonec po posledním utkání kvalifikace proti Moldavsku v listopadu rezignoval. Pro pokračování své trenérské kariéry kývl na nabídku Ománu, kde se upsal na dva roky.

Začal výborně. Ve 2. části kvalifikace na MS 2026 vyhrál s Ománem tři ze čtyř duelů, přidal jednu remízu a bezpečně proklouzl do dalších bojů o světový šampionát. Tam už se tolik nevedlo.

Po dvou kolech je Omán na nule kvůli prohrám 0:1 v Iráku a doma s Jižní Koreou 1:3, byť v šestičlenné skupině hraje každý s každým dvakrát a zbývá tak ještě osm zápasů. U toho už Šilhavý nebude. Ve čtvrtek ráno se totiž objevila zpráva, že 62letý kouč končí.

Podle ománské asociace se jedná o „ukončení smlouvy po vzájemné dohodě obou stran“.

„Představenstvo federace by chtělo trenérovi poděkovat za jeho působení a popřát mu hodně úspěchů v jeho další cestě,“ stojí dále v krátkém prohlášení na sociálních sítích.

Související témata: