Hlavní obsah

Empoli - Juventus 2:3Vlahovič dovedl Juventus dvěma góly k vítězství

Fotbalisté Juventusu zvládli v 27. kole italské ligy přestřelku na hřišti Empoli a zvítězili 3:2. K triumfu nad nováčkem soutěže přispěl dvěma góly nejlepší střelec Serie A Dušan Vlahovič.

Článek

Na úvodní Keanův gól dokázalo Empoli zaregovat Žurkowského trefou po rohovém kopu, pak ale přišly chvíle zimní posily Juventusu. Vlahovič nejprve krátce před pauzou převzal míč v pokutovém území a po chytré kličce skóroval poprvé. V 66. minutě pak zakončil únik "dloubáčkem" nad padajícím brankářem. Srbský reprezentant má v této sezoně Serie A na kontě 20 branek.

Čtvrt hodiny před koncem snížil La Mantia, Empoli už ale nedokázalo přerušit negativní sérii a nevyhrálo ani podesáté v řadě. Juventus si upevnil čtvrté místo, na první AC Milán ztrácí sedm bodů.

Fiorentina nevyužila šanci posunout se nejméně do neděle na páté místo. "Fialky" prohrály na hřišti Sassuola 1:2, vítěznou branku vstřelil ve čtvrté minutě nastavení Defrel. Sassuolo zdolalo po Interu Milán během jednoho týdne dalšího pohárového aspiranta.

Italská fotbalová liga - 27. kolo:
Salernitana - Boloňa 1:1 (72. Zortea - 43. Arnautovic),
Empoli - Juventus Turín 2:3 (40. Žurkowski, 76. La Mantia - 45.+2 a 66. Vlahovič, 32. Kean)
Sassuolo - Fiorentina 2:1 (19. Traoré, 90.+4 Defrel - 88. Cabral).
Související témata: