Hlavní obsah

Hellas Verona - Neapol 3:0Neapol zažila tristní vstup do sezony

Aktualizováno

Fotbalistům Neapole vstup do nové sezony italské ligy vůbec nevyšel. Loňští šampioni po vedením nového kouče Antonia Conteho podlehli na hřišti Verony 0:3. Navíc se hostům zranil hvězdný záložník Kvaracchelija, který musel před poločasem střídat po srážce se soupeřem.

Foto: Paola Garbuio/, ČTK/AP

Fotbalisté Hellasu Verona se radují z branky v duelu s Neapolí.

Článek

Hellas vyhrál jako první tým v novém ročníku Serie A, dvěma góly v 75. a 94. minutě pojistil vítězství střídající Mosquera. Čtyřiadvacetiletý Kolumbijec se dvakrát prosadil hned v prvním soutěžním zápase po letním přestupu z domácí nejvyšší soutěže, což se naposledy podařilo ve veronském dresu Lucovi Tonimu v roce 2013.

Za porážku Neapole se trenér Conte fanouškům omluvil. „Na začátku druhého poločasu jsme Veronu okamžitě pustili do šancí a inkasovali jsme. Pak jsme roztáli jako sníh na slunci. Chci se omluvit neapolským příznivcům, kteří nás s takovou vervou sledují,“ řekl kouč televizní stanici Sky Sports Italia.

Lazio doma porazilo nováčka z Benátek 3:1. Hosty sice poslal ve třetí minutě do vedení svým prvním gólem v Serii A záložník Andersen, ale Římané ještě do poločasu skóre otočili zásluhou trefy Castellanose z 11. minuty a proměněné penalty Zaccagniho těsně před pauzou. V závěru upravil na konečných 3:1 vlastním gólem obránce Altare.

Na lavičce Lazia úspěšně debutoval kouč Marco Baroni, jenž se už musí obejít bez nejlepšího klubového střelce Immobileho, který přestoupil do Besiktase.

Trenér Vincenzo Italiano se při premiéře na lavičce Boloni musel spokojit s domácí remízou 1:1 s Udine. Boloňa vedla od 57. minuty zásluhou Orsolinovy penalty. Udine dostalo výhodu pokutového kopu o 11 minut později. Thauvinův pokus vytěsnil brankář Skorupski na roh, po kterém vyrovnal hlavou obránce Giannetti.

Italská fotbalová liga - 1. kolo:
Boloňa - Udine 1:1 (57. Orsolini z pen. - 68. Giannetti)
Hellas Verona - Neapol 3:0 (75. a 90.+4 Mosquera, 50. Rocha Livramento)
Cagliari - AS Řím 0:0
Lazio Řím - Benátky 3:1 (11. Castellanos, 44. Zaccagni z pen., 81. vlastní Altare - 3. Andersen).