Hlavní obsah

Milánské kluby AC a Inter chtějí postavit nový společný stadion

Milánský starosta Giuseppe Sala uvedl, že slavné fotbalové kluby AC a Inter zavrhly plán na rekonstrukci stadionu San Siro, o který se dělí. Zástupci klubů nicméně oživili plány, že ve stejné oblasti postaví stadion nový, jenž bude opět společný pro oba rivaly.

Foto: Daniele Mascolo, Reuters

Milánské San Siro

Článek

Sala se dnes sešel s představiteli klubů za zavřenými dveřmi a výsledek debaty je dalším ze zvratů, které provázejí téma nového stadionu posledních pět let. „Po důkladné analýze kluby usoudily, že současný stadion se nedá renovovat za rozumnou cenu. Není to podle nich proveditelné. Ale přišli s návrhem, že postaví nový stadion v oblasti San Sira,“ řekl novinářům milánský starosta.

Myšlenku na rekonstrukci sto let starého San Sira podpořil Sala začátkem tohoto roku poté, co kluby signalizovaly, že chtějí postavit své vlastní stadiony na okraji města. „Ten příběh se vleče už dlouho, což je mi líto, ale stavět stadiony v Itálii není jednoduché,“ řekl dnes starosta.

Kluby nyní nabízejí, že od města koupí pozemky obklopující stávající stadion a postaví novou moderní arénu, kterou budou společně využívat. Kluby by se zároveň staly majiteli starého San Sira, jenž by byl adaptován k jinému účelu.

Mnohonásobní ligoví šampioni AC a Inter mají nyní oba americké vlastníky, investiční firmy RedBird a Oaktree. Od nového moderního stadionu si slibují, že zvýší jejich příjmy.