Hlavní obsah

Lukaku pomohl při debutu Neapoli k obratu. V brance Parmy ale stál obránce

Téměř miliardová posila z Chelsea začala hned při svém debutu úřadovat. Belgický útočník Romelu Lukaku se gólem podílel na obratu Neapole v nastavení sobotního zápasu italské ligy s Parmou (2:1). Na stadionu Diega Maradony se vůbec odehrál divoký, kuriózní závěr – posledních 20 minut totiž stál v brance nováčka Serie A obránce Enrico del Prato…

Foto: Alessandro Garofalo, ČTK/AP

Lukaku slaví gól, kterým přispěl k obratu Neapole.

Článek

Předloňský italský mistr prohrával s Parmou gólem z pokutového kopu z prvního poločasu a byl jako kouzla zbavený. Dění na trávníku změnil až příchod Lukaka v 62. minutě. Domácím však především notně pomohlo vyloučení brankáře Ziona Suzukiho v 75. minutě. Jednička Parmy ale své místo nepřenechala svému parťákovi, rukavice od ní převzal obránce Del Prato. Hosté totiž měli v té chvíli vyčerpaná všechna střídání.

„Nikoho by tohle nenapadlo. Do branky ale prostě někdo musel, nabídl jsem se, že půjdu já. Bohužel jsem v nastavení dostal dva góly. Podali jsme ale výborný výkon, nebýt vyloučení, minimálně bod bychom získali,“ citovala italská média Del Prata.

Nejprve ho prostřelil levačkou v 92. minutě Lukaku, kterého poslal kouč Antonio Conte na hřiště po hodině hry. Del Prato si sice na míč sáhl, rána ale byla razantní a zapadla k tyči. „Pracovali jsme opravdu tvrdě a úsilí, které jsme do zápasu vložili, se vyplatilo. Je zvykem, že při svém debutu skóruji, ale vyhráli jsme a to je nejdůležitější. Je pro mě ctí hrát za tento klub, za tyto fanoušky a také za tyto kluky, kteří mě opravdu vřele přivítali,“ prohlásil Lukaku.

Na jeho trefu navázal o čtyři minuty později hlavičkou z malého vápna Frank Anguissa. Provizorní gólman Del Prato byl bezmocný. „Nemáme ani bod, ale vycházíme ze zápasu jako vítězové. Stáli jsme proti týmu, který před patnácti měsíci vyhrál Serii A, a obstáli jsme. Pokud bychom dohráli v jedenácti, věřím, že bychom neprohráli,“ podotkl trenér Parmy Fabio Pecchia.

Související témata: