Hlavní obsah

Juventus získal záložníka Douglase Luize, zaplatí za něj miliardu a čtvrt

Brazilský fotbalista Douglas Luiz mění anglickou ligu za italskou, dosavadní hráč Aston Villy podepsal pětiletou smlouvu v turínském Juventusu. Klub podle médií zaplatil za šestadvacetiletého reprezentačního záložníka 50 milionů eur (1,25 miliardy korun).

Foto: David Becker, ČTK/AP

Brazilský záložník Douglas Luiz (vpravo) mění působiště, bude hrát za Juventus.

Článek

Douglas Luiz zamířil už jako teenager z Vasco da Gamy do Evropy. Získal ho Manchester City, za který si ale nikdy nezahrál. Přední anglický klub ho nejprve zapůjčil na hostování do Girony a v roce 2019 souhlasil s jeho přestupem do konkurenční Aston Villy.

Před třemi lety byl Douglas Luiz na olympijských hrách v Tokiu členem zlatého brazilského týmu. V reprezentaci má na kontě 15 odehraných zápasů.

Útočník Depay si po Euru bude hledat nový klub

Dva dny před osmifinálovým zápasem mistrovství Evropy se nizozemský útočník Memhis Depay dozvěděl, že si musí hledat nový klub. Atlético Madrid dnes oznámilo, že třicetiletému fotbalistovi neprodlouží smlouvu, stejně jako obráncům Mariu Hermosovi a Gabrielu Paulistovi.

Depay přišel do Madridu loni v lednu z Barcelony. Za Atlético odehrál 31 zápasů a dal devět gólů. Čelí však v klubu kritice stejně jako v reprezentaci, s níž v úterý nastoupí proti Rumunsku. „Kritiku snáším dobře. Jsem na ni zvyklý,“ řekl dnes na tiskové konferenci ve Wolfsburgu.

V národním týmu je Depay s 46 brankami druhým nejlepším střelcem historie, na Robina van Persieho mu chybí čtyři trefy.

Související témata: