Hlavní obsah

AC Milán po zisku titulu snížil finanční ztrátu

Úřadující italský fotbalový mistr AC Milán za finanční rok 2021/2022 zaznamenal ztrátu 66,5 milionu eur (1,6 miliardy korun). Oproti předchozímu období se mu ji podařilo snížit o 30 milionů (736 milionů korun).

Foto: Daniele Mascolo, Reuters

Trenér AC Milán Stefano Pioli

Článek

Klub, který ještě před dvěma lety měl ztrátu 194 milionů eur (4,7 miliardy korun), o tom informoval po dnešním shromáždění akcionářů. K vylepšení ekonomické situace přispěl v minulé sezoně zisk titulu v Serii A, kterou milánský celek ovládl po 11 letech.

"Devatenácté scudetto a rostoucí hodnota značky AC Milán je důkazem, že jsme na správné cestě na hřišti i mimo něj," citovala agentura AP předsedu Rossoneri Paola Scaroniho.

"V době krize ve fotbale i v ekonomice celkově máme stabilní obrat. Proto jsem přesvědčen, že i díky zkušenostem nového majitele AC Milán ještě posílí a bude z něj udržitelný a vítězící klub," dodal.

Šéf AC Milán, které se dlouhá léta dělí o stadion s Interem, také uvedl, že klub plánuje stavbu nové arény. "Pokud bude ve čtvrti San Siro, tak samozřejmě budeme spolupracovat s Interem. Ale máme i jiné varianty," uvedl.

Související témata: