Hlavní obsah

Sedmnáctiletý talent poprvé v reprezentaci. Už si ho zamluvili v Chelsea

Sedmnáctiletý talent Estevao Willian může příští měsíc debutovat v brazilské fotbalové reprezentaci. Trenér Dorival Júnior ho nominoval na zápasy kvalifikace mistrovství světa proti Ekvádoru a Paraguayi.

Foto: Andre Penner, ČTK/AP

Estevao Willian (vlevo) z brazilského Palmeiras poprvé obdržel pozvánku do národního týmu.

Článek

Estevao loni v prosinci už v 16 letech nastoupil v brazilské lize za Palmeiras. V červnu se klub ze Sao Paula dohodl na jeho prodeji do Chelsea, kam se křídelní hráč přesune příští rok po 18. narozeninách. Chelsea za něj zaplatila podle médií 34 milionů eur (852 milionů korun) a dalších 23 milionů (577 milionů korun) mohou činit bonusy.

V brazilském výběru se Estevao sejde s další vycházející hvězdou a bývalým spoluhráčem z Palmeiras Endrickem, který si loni odbyl reprezentační premiéru rovněž v 17 letech. Nyní už má za sebou deset zápasů a tři góly. Letos v létě Endrick posílil Real Madrid, který ho koupil už předloni za 60 milionů eur.

„Vždycky jsem hodně sázel na mladé hráče,“ řekl k nominaci Estevaa kouč Dorival Júnior. „Předvádí skvělé věci. Je na nás, abychom mu dali důvěru. Žádám, abychom měli trochu trpělivosti. Jako tomu bylo s Endrickem,“ uvedl trenér, který stále nemůže počítat s hvězdou Neymarem, jenž se zotavuje z loňského zranění kolena.

Související témata: