Hlavní obsah

Rýsuje se krádež. Real Madrid vábí oporu Liverpoolu

Top hráč, kterému brzy končí smlouva? To si přece šéf Realu Madrid Florentino Pérez nemůže nechat ujít. Bílý balet podle informací portálu The Athletic označil za přestupovou prioritu beka Liverpoolu Trenta Alexandera-Arnolda, jehož kontrakt s anglickým klubem doběhne v létě.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Trent Alexander-Arnold (v bílém) během utkání Anglie - Řecko

Článek

Šestadvacetiletý obránce ještě nikde jinde než v Liverpoolu nehrál. V osmnácti debutoval za A-tým, postupně se zařadil mezi nepostradatelné. Vyhrál Ligu mistrů, anglickou ligu, zapsal kupu asistencí. Slušný životopis. A ještě k tomu je mu vlastní post, kde Real tlačí bota.

Pravý kraj defenzivy má za normálních okolností pod palcem klubová legenda Dani Carvajal. Borec, jenž s klubem šestkrát zvítězil v Lize mistrů a často nosí kapitánskou pásku. Jenže počátkem října v utkání s Villarealem Carvajalovi praskly dva vazy v koleni – přední zkřížený a postranní. Minimálně do konce sezony tak bude mimo hru a až se vrátí, bude mu už třiatřicet…

Právě proto se zraky španělského giganta zaměřují na Alexandera-Arnolda. „Mnoho zdrojů blízkých klubu se shoduje, že jeho příchod je pro Real prioritou,“ tvrdí novinář Mario Cortegana z The Athletic. Díky tomu, že fotbalistovi Liverpoolu končí smlouva po sezoně, může navíc od ledna beztrestně vyjednávat se zájemci, kteří by jej rádi přivedli coby volného hráče.

Cortegana má za to, že Real touží Alexandera-Arnolda „ukrást“ Liverpoolu právě tímto způsobem. Jiné zdroje ale naznačují, že vzhledem k vážnému zranění Carvajala by mohl být ve hře už lednový přestup. Samozřejmě pod tržní hodnotou, která u ofenzivně laděného beka Reds činí 70 milionů eur (asi 1,75 miliardy korun). Protože pokud Liverpool nebude prodávat hned, nemusí utržit ani floka.

Plán Bílého baletu by samozřejmě překazilo případné prodloužení smlouvy. Liverpool se netají zájmem, aby Alexander-Arnold v klubu pokračoval. Sám hráč se ale vyjádřil jasně: „Teď jsem v nejlepších letech. Nechci, aby si mě lidé pamatovali jako někoho, kdo zamlada vyhrál pár trofejí a pak už nic.“

Ty nejprestižnější týmové úspěchy totiž Alexander-Arnold zapsal už pár let zpátky. Ligu mistrů vyhrál v roce 2019, Premier League o rok později. Od té doby, hlavně kvůli dominanci Manchesteru City, zapsal „jen“ jeden triumf v FA Cupu, jeden v anglickém superpoháru a dva v ligovém poháru.

I tak to je solidní sbírka. Ale volání velkoklubu, který už za poslední tři sezony dvakrát ovládl Champions League, se s daným nastavením mysli ignoruje těžko.

Související témata:
Trent Alexander-Arnold