Hlavní obsah

Rozzuřený Ronaldo vynadal spoluhráčům, pak odmítl převzít stříbrnou medaili

Aktualizováno

Legendární fotbalový útočník an-Nasr Cristiano Ronaldo nebyl v sobotním finále saúdského superpoháru proti al-Hilalu spokojený se svými spoluhráči. Jeho tým totiž během 17 minut čtyřikrát inkasoval, na což devětatřicetiletý ostrostřelec reagoval spícím gestem. Po závěrečném hvizdu se navíc okamžitě přesunul do šaten, bez toho aniž by převzal stříbrnou medaili.

Foto: Profimedia.cz

Útočník an-Nasr Cristiano Ronaldo na archivním snímku

Článek

Právě Ronaldo otevřel minutu před koncem prvního poločasu skóre a už to vypadalo, že bude mít se svým týmem našlápnuto k další trofeji. V úvodním dějství se navíc al-Hilalu vůbec nedařilo prolomit pevnou obranu soupeře, ale s otočením stran se vše změnilo.

V 55. minutě srovnal na 1:1 někdejší záložník Lazia Řím Sergej Milinkovič-Savič a poté se spustila smršť gólů. V 63. a 69. minutě rozvlnil síť srbský snajpr Aleksandar Mitrovič a na konečných 4:1 ještě zarovnával brazilský křídelník Malcom.

Tahle série branek al-Hilalu Ronalda vytočila na tolik, že své spoluhráče obvinil z toho, že spí. Portugalcově náladě nejspíš nepomohl ani fakt, že během celého zápasu, tak jak už je u saúdských fanoušků zvykem, na něj diváci z tribun pokřikovali: „Messi, Messi, Messi.“

Rodák z Madeiry se po konci utkání okamžitě sebral a naštvaně odešel do kabin. Nepřevzal tak ani svou stříbrnou medaili.

K dnešnímu dni odehrál Ronaldo v barvách an-Nasr celkem 66 zápasů, v nichž nastřílel 60 gólů a na dalších 16 přihrál. Novou ligovou sezonu otevře 22. srpna v duelu s ar-Raed.

Související témata: