Hlavní obsah

Rezerva Sparty visí nad propastí. Posily z A-týmu ani tak neřešíme, tvrdí kouč

Čtrnáct zápasů, pouze třináct bodů. Béčko fotbalové Sparty se po necelé polovině druholigové sezony sice nachází na nesestupové, třinácté pozici, ale starostí s bojem o záchranu má více než dost. Naposledy rezerva Letenských neuspěla v nedělním souboji se Žižkovem (1:2). Dle některých by se nabízelo povolat zkušené a méně vytížené členy prvoligového A-týmu, kouč Luboš Loučka to ale neplánuje.

Foto: AC Sparta Praha

Kouč B-týmu Sparty Luboš Loučka.

Článek

Opravdu se o možném doplnění kádru hráči z „áčka“ nebavíte?

Ne. S Larsem Friisem (kouč A-týmu, pozn. red.) to vůbec nekonzultujeme.

Nelichotivá pozice v tabulce vás ale určitě nenechává chladnými.

Jsme dole, hrajeme o záchranu. Bodově zůstáváme za očekáváním, situace není příjemná. Nechci říkat, že to byla jedna z variant. Ale uvědomujeme si, že fluktuace hráčů je u nás velká. Musí se adaptovat na druhou ligu. Myslet si, že budeme bojovat o postup by bylo naivní. Ale neděje se nic, z čeho bychom měli panikařit.

Nebojíte se, že hráči přeci jen trochu panikaří? Celému kádru je okolo dvaceti let.

To popravdě nevím. Já se jen snažím pracovat tak, aby v panice nebyli.

Paradox domácího prostředí
Hráli doma, ale zároveň venku. Souboj Sparty B se Žižkovem (1:2) byl zvláštní i kvůli faktu, že Viktoria pro domácí zápasy zapůjčuje svůj stánek rezervě Letenských. Ačkoliv Sparta byla psána v zápise na prvním místě, její hráči se po dohodě převlékali v kabině hostí. Jen žižkovský kotel se musel netradičně přesídlit, ale i tak se spolu s fandy „domácích“ staral o velmi slušnou atmosféru, minimálně na poměry druhé ligy. „Bylo to slyšet. Prostě to vypadalo jako na fotbale,“ těšilo Loučku.

Dělá vám alespoň občas radost předvedená hra?

Část sezony před první reprezentační přestávkou nebyla ideální ani herně. Pak jsme viděli velký progres. Před týdnem v Olomouci jsme odehráli skvělou čtvrthodinu, pak přišlo vyloučení. Troufám si říct, že nebýt něj, zvítězíme (Sparta B nakonec prohrála 1:3, pozn. red.). Hráli jsme přesně to, co jsme očekávali. Ve všech aspektech hry máme vzrůstající tendenci. Dnešní porážka nás přibrzdila, ale nezastavila.

Můžete si z neúspěchu proti rozjetému Žižkovu vzít i něco pozitivního?

Asi druhý poločas. To jsme na hřišti byli tak, jak jsme chtěli. Minimálně v určitých fázích utkání. Ukazovali jsme sebevědomí, které nám chybělo v první půli. Během ní jsme soupeři zápas strašně ulehčili.

V minulé sezoně mladému kádru hodně pomohla zimní pauza. Slibujete si od té současné to samé?

Určitě. Zimní příprava bude dlouhá, budeme mít spoustu času pracovat. Očekávám od ní to samé, co před rokem, kdy nás opravdu nakopla. Budeme mít spoustu času na analýzy u videa, zapracujeme na konzistenci výkonů. Od toho se bude třeba odpíchnout.

  3 : 0 Slavia - Dukla 3 : 0 dohráno
20241027T15 : 30:00+0100
Slavia vs. Dukla
Slavia vs. Dukla
Slavia
Dukla
  1 : 1 Ml. Boleslav - Karviná 1 : 1 dohráno
20241027T15 : 30:00+0100
Ml. Boleslav vs. Karviná
Ml. Boleslav vs. Karviná
Ml. Boleslav
Karviná
  1 : 2 Teplice - Bohemians 1 : 2 dohráno
20241027T13 : 00:00+0100
Teplice vs. Bohemians
Teplice vs. Bohemians
Teplice
Bohemians
  Plzeň - Sparta dnes 18 : 30
20241027T18 : 30:00+0100
Plzeň vs. Sparta
Plzeň vs. Sparta
Plzeň
Sparta