Hlavní obsah

Věřím, že Panáka ještě v reprezentaci uvidíme, říká Hašek

Deset změn oproti Euru. Fotbalová reprezentace vstoupí příští týden do bojů v Lize národů, do zápasů v Gruzii (7. září) a doma s Ukrajinou (10. září v Edenu) půjde z více než třetiny v jiném složení, než v jakém odehrála mistrovství Evropy. Důvod? Zranění, náročný program v klubech, ztráta formy.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Filip Panák ze Sparty Praha a Soren Rieks z Malmö během utkání play off Ligy mistrů proti Malmö FF v Praze

Článek

Záložník Antonín Barák je však zdravý, přesto chybí. Proč?

Tonda má kvůli vyloučení na Euru stopku na první zápas v Gruzii, navíc řeší přestup z Fiorentiny. Možná ho ale povoláme na zápas s Ukrajinou.

Naopak jste pozval Alexe Krále a Tomáše Čvančaru, kteří delší čas v národním týmu nebyli. A také tři nováčky - Matěje Ryneše a dva brankáře Jakuba Markoviče a Adama Zdražila.

S Alexem jsem v kontaktu, jsem rád, že zase stabilně hraje. Je pilířem sestavy Espaňolu, je velmi platný. Patří mezi nejvytíženější hráče, má dobrou sportovní formu. Herně se daří i Tomášovi v Mönchengladbachu. Totéž lze říct i o Matěji Rynešovi, který si dobře zvyká na mezinárodní fotbal. Ohledně brankářů oba kluci mají zkušenost s předkoly evropských pohárů. Zvažovali jsme i Tondu Kinského ze Slavie, ale ten má možnost pomoct jednadvacítce.

Obránce Ladislav Krejčí odehrál za Gironu v soutěžních zápasech zatím jen deset minut. Neobáváte se jeho slabší formy?

Z Eura odjížděl lehce zraněný, dohrával s ním poslední zápas proti Turecku. V letní přípravě ho tento problém limitoval. Láďa je ale lídr, pilíř týmu. Myslím, že absence na začátku sezony mu nijak neuškodí.

Jak jste přijal přestupy Robina Hranáče a Adama Hložka do Hoffenheimu?

Robin přišel z Plzně do špičkového německého týmu, který hraje jednu z nejlepších soutěží v Evropě. Bundesliga ho posune zase výš. Věřím, že se dostane brzy do základní sestavy, stavíme na něm budoucnost národního mužstva. Adam bude dostávat daleko víc prostoru než v Leverkusenu, což je jenom pozitivní.

Kapitán Sparty Filip Panák nedávno prohlásil, že reprezentační kapitola je pro něj uzavřená. Přesto, zvažoval jste jeho nominaci?

Mluvili jsme spolu, je v širším výběru. Měl zdravotní pauzu, nebylo by komfortní ho nominovat, na podzim má odehraný jeden soutěžní zápas. Ale věřím, že v budoucnu se v reprezentaci objeví.