Hlavní obsah

Sadílek o bráchovi: Hlavně jsem rád, že žije

Bylo to pro něj těžké, říká záložník Sparty Lukáš Sadílek o svém bratrovi Michalovi, jenž vinou úrazu na elektrické tříkolce přišel o probíhající fotbalové Euro. „Potrestal se sám, bylo mu to strašně líto,“ dodává středopolař, jenž se aktuálně s Pražany připravuje na novou sezonu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bratři Michal a Lukáš Sadílkovi na archivním snímku z tréninku fotbalové reprezentace před zápasy na Faerských ostrovech a v Černé Hoře.

Článek

Incident není potřeba dlouze připomínat. Pětadvacetiletý Sadílek společně s Ladislavem Krejčím a Davidem Juráskem vyrazili na soustředění v Rakousku ve volném dni na elektrické tříkolky. Jenže záložník Twente boural tak nešťastně, že se poranil v oblasti bérce.

Musel do nemocnice, má desítky stehů. V kádru reprezentace ho pak nahradil Petr Ševčík. „Jak jsme si psali, tak říkal, že se ani pořádně nedokáže dívat na fotbal. Strašně ho to trápí, protože vidina slušné porce minut byla velká. Vytrestal se sám,“ říká o tři roky starší bratr Lukáš.

Zároveň ale dodává a sourozenci vzkazuje: „Jsem hlavně rád, že žije, že to nedopadlo ještě hůř. Přeji mu, aby se vrátil co nejdříve, budou ho v klubu i reprezentaci potřebovat.“

Michal Sadílek dle slov trenéra Ivana Haška neporušil žádné interní předpisy, každopádně výše zmíněné trio mělo dostat od realizačního týmu pěkně vynadáno.

Na šampionát v Německu tak Češi odcestovali už se slávistou Petrem Ševčíkem v kádru. V úterý národní mužstvo padlo 1:2 s favorizovaným Portugalskem.

„Zápas jsem sledoval a bylo to hodně složité. Hrajete proti obrovsky kvalitnímu týmu. Hodně jsme bránili a neměli možnost ukázat všechno, co umíme. Věřím, že s Gruzií se to otočí a získáme tři body,“ vyhlíží Lukáš Sadílek sobotní klání s outsiderem základní skupiny.

To už bude plně v přípravě na sezonu, v níž chce Sparta dovršit zlatý hattrick a skrze předkola nebo domácí ligu si vybojovat účast ve vysněné Lize mistrů.

„I po krátké dovolené se člověk hned těší zpátky. Trávíte s lidmi v klubu celý rok. V pondělí jsme měli testování. To je vždy náročné. Běh na páse je nepříjemný, člověk se vydá do maxima. Jen v úterý před tréninkem jsme měli možnost pokecat u kafe, jaké bylo volno a podobně,“ popisuje Sadílek začátek předsezonního období.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.