Hlavní obsah

Reprezentace stále nemá manažera. S kandidáty jednáme, ujišťuje Fousek

Před evropským fotbalovým šampionátem se již řešilo, kdo bude manažerem českého reprezentačního týmu. Pavel Nedvěd tehdy funkci odmítl a tahle důležitá role je stále neobsazená. „Jednáme s kandidáty, ale jména nechceme medializovat. Do konce srpna bychom chtěli mít jasno,“ říkal po zasedání výkonného výboru předseda FAČR Petr Fousek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Předseda FAČR Petr Fousek po výkonném výboru zmínil, že jedná s kandidáty na pozici manažera reprezentace.

Článek

Na Euru si kompetence manažera reprezentace mezi sebe rozdělilo více lidí, což avizoval předseda českého fotbalového svazu již před šampionátem.

„Funkce nebyla obsazená, a proto jsme rozdělili kompetence mezi trenéra, asistenty, technického ředitele Ericha Brabce, Michala Černého, mě a generálního sekretáře. Nic nebylo zanedbáno,“ vysvětlil Fousek.

Výkonný výbor vyjma setrvání trenéra Ivana Haška řešil i pozici dalších členů realizačního týmu. Především pozice asistenta Jaroslava Veselého, který je hlavním koučem pražských Bohemians, byla nejistá.

„Zůstává a jsem za to rád. Je to jeden z největších profíků v Česku. Vedení Bohemians nám vyšlo vstříc,“ pochvaloval si Hašek.

„Musím poděkovat všem klubům, které mají ve svých řadách členy reprezentačního realizačního výběru. Těmi jsou: Kozáčik z Plzně, Černý ze Slavie či Jirkal z Českých Budějovic. Má to určitě výhody pro reprezentaci,“ podotkl předseda svazu.

Již zmíněný realizační tým dostál jedné změny, která byla téměř nutná.

„Máme nového kondičního trenéra Štefana Pánika, který nahradí Nicolase Diona. Ten je smluvně vázaný v Mönchengladbachu a má bohužel program i během reprezentační pauzy,“ vysvětlil Fousek.

Na tiskové konferenci po zasedání Výkonného výboru FAČR se řešila i sportovní rada, která by měla působit jako poradní orgán. Rada má nově složení: Augustin Chromý, Ludvík Zajíc, Jan Říčka, Pavel Malura, Oldřich Šmerda, Jiří Liška a Přemysl Kovář.

„Nějakou dobu byla neobsazena. Rozhodli jsme se, že ji zachováme jako poradní orgán pro VV. Nicméně jsme chtěli dbát na to, aby to byl poradní orgán i pro technického ředitele a sportovní úsek. Budeme radu ještě doplňovat a bude ji řídit zatím Erich Brabec. Předsedu jsme ještě nejmenovali,“ vyjádřil se předseda svazu k obsazení Sportovní rady FAČR.

„Stál jsem o to, aby ve sportovní radě zasedali lidé, co působí v ligových klubech v určitých prostředích, a aby se vzájemně doplňovali. V řádu týdnů doufáme, že přibydou další jména. Teď tam jsou spíše starší bardi, co už mají ve fotbale něco odžité. Potřebujeme ale i dravé mládí, bude to ku prospěchu věci. Chce to začít ale brzy spolupracovat,“ dodal Brabec.