Hlavní obsah

Pro Klimenta mám pochopení, zastává se Řepka potrestaného kanonýra

Po necelých sedmi letech si zahrál za národní tým, útočník Jan Kliment naskočil proti Ukrajině (1:1) ve fotbalové Lize národů na posledních dvacet minut. „Super, bomba. Jsem nadšený. Je vidět, že má formu,“ pochválil olomouckého střelce v pořadu Přímák na Sport.cz bývalý reprezentační obránce Tomáš Řepka. Bude však jednatřicetiletý forvard Sigmy v nominaci i pro další sraz, když většinu zápasů do té doby prostojí kvůli disciplinárnímu trestu?

Řepka má pro Klimentův zkrat pochopení. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Článek

Kliment je na podzim fantomem tuzemské Chance Ligy, po třetině základní části suverénně vévodí střelecké tabulce s devíti góly. A to ještě utkání na Spartě proseděl kvůli stopce za žluté karty a poté se provinil ještě daleko větším kázeňským prohřeškem, kvůli kterému nuceně vynechá další duely.

V zápase proti Bohemians vydržel Kliment na hřišti jen devět minut, než ho po zásahu VAR vyloučil sudí Petr Hocek za úder loktem do soupeře Jana Vondry. Co na to Řepka? „To se ptáte toho pravého,“ pousmál se někdejší vyhlášený bouřlivák, který na sebe během kariéry upozornil nejen důraznou hrou, ale i několika disciplinárními zkraty.

„Vždycky budu mít pro tyhle věci pochopení. Rozumím mu, fotbalista to je. Nevíme, co se mezi nimi stalo. Soupeř (Vondra) mu mohl říct něco brutálního nebo vulgárního a on to nevydržel. Je to škoda, ale stalo se,“ přemítal Řepka.

Situace z 11. kola Chance ligy, které řešila Komise rozhodčích FAČRVideo: LFA

Kliment vyfasoval od disciplinární komise trest na tři utkání. Vynechá tak ligové zápasy Olomouce v Hradci Králové a s Jabloncem a také pohárový duel na Žižkově. Do akce bude moct jít až 2. listopadu v Karviné, do další reprezentační přestávky je pak na programu ještě zápas se Slováckem.

„Má formu, ale teď nebude nějakou dobu hrát. Je otázka, jestli na ni pak naváže a jak se vrátí,“ upozornil Řepka.

Foto: David Taneček, ČTK

Český útočník Jan Kliment (v červeném) v zápase proti Ukrajině ve fotbalové Lize národů.

Udrží si Kliment místo v reprezentačním výběru Ivana Haška? „Může se stát, že čtyři útočníci budou dávat góly, on bude tím pátým, který nehraje, což pak může hrát roli. Uvidíme,“ uvedl bývalý obránce Sparty, West Hamu nebo Fiorentiny.

Hlavní stratég národního mužstva Klimenta za pasáž proti Ukrajině ocenil. „Ukázal, jakou má formu. Škoda že nerozhodl. Byla ale paráda, jak pracoval směrem dozadu,“ prohlásil Hašek. Koučova spokojenost může dát kanonýrovi Sigmy dobré naděje i pro příště, i když si do té doby moc nezahraje.