Hlavní obsah

Pomáhá Slavii, bude přínosem i pro reprezentaci. Souček o silném příběhu navrátilce Bořila

Už tak silný příběh Jana Bořila, který se po dlouhém zranění dokázal vrátit k fotbalu a stát se znovu oporou Slavie, může dostat zlatý rám. Vzhledem k četným absencím v obraně české reprezentace by 33letý obránce mohl nastoupit v pátečním duelu Ligy národů proti Albánii.

Takové příběhy mám rád. Návrat Jana Bořila do reprezentace udělal obrovskou radost Tomáši Součkovi.Video: Sport.cz

Článek

„Honza svojí kvalitou do reprezentace patří, jeho výkony ve Slavii jsou nadstandardní. Je za ním navíc neuvěřitelný příběh, že se dokázal vrátit po dlouhém zranění kolena. O to je všechno cennější,“ řekl den před utkáním trenér Ivan Hašek.

Návrat Bořila do národního mužstva (po 3 letech) potěšil jeho bývalého parťáka z Edenu, kapitána národního týmu Tomáše Součka. V sešívaném dresu spolu odehráli spoustu velkých bitev, zažili postup do Ligy mistrů i čtvrtfinále Evropské ligy.

„Viděl jsem se s Honzou hned po nedělním derby se Spartou, když jsem byl v kabině Slavie. Říkal jsem mu, že má reprezentační formu, tak proč ho druhý den neuvidím na srazu. Nakonec tam dorazil, byl donominovaný. Mám za něj velkou radost, mám rád tyto příběhy. Měl těžké zranění, nikdo mu nevěřil, všem ale ukázal, že lze dokázat i takovou věc. Pomáhá Slavii, věřím, že bude přínosem i pro reprezentaci,“ řekl Souček.

Dost možná si spolu znovu zahrají. Kvůli zraněním nejsou k dispozici obránci David Zima, Jaroslav Zelený a Matěj Ryneš, na tribuně kvůli karetnímu trestu zůstane Ladislav Krejčí. Bořil může zastat pozici na kraji i ve středu obrany.

„O sestavě mám jasno. Musíme jen doladit zdravotní stav. Pokud bude ok, vím, kdo nastoupí. Jestli bude hrát Honza Bořil, nebo někdo jiný, sdělím nejprve týmu,“ prohlásil Hašek.