Hlavní obsah

Kovář: Po pěti minutách jsem byl v pohodě. Verdikty sudího? Je to jeho věc

Nečekaně musel na hřiště. Za nepříjemné konstelace, když se zranil brankář číslo jedna Jindřich Staněk a český tým navíc inkasoval. „Snažil jsem se na začátku chytit nějakým dlouhým balonem, po pěti deseti minutách jsem se už ale cítil v pohodě. Ve finále jsem si to užil,“ líčil brankář Matěj Kovář. V závěru od Turků za nerozhodného stavu inkasoval, národní tým prohrál 1:2 a na fotbalovém Euru končí v základní skupině.

Rozhodčí k tomu trošku přispěl na jednu stranu. Barákův první faul nebyl na žlutou, říká Matěj Kovář.Video: Sport.cz

Článek
Fotogalerie

Hamburk (od našich zpravodajů) - Poločas a kousek sledoval Kovář dění na hřišti z lavičky, pak šel nuceně na plac. I on silně vnímal emoce během zápasu vzniklé zejména kvůli kontroverznímu rozhodování hlavního rozhodčího Istvána Kovácse z Rumunska. V pozápasovém hodnocení se snažil být diplomatický.

Bylo těžké udržet emoce na uzdě?

Emoce byly od začátku, ale myslím, že rozhodčí k tomu pomohl. Ovšem je součástí hry. Myslím, že jsme se s tím pak vyrovnali dobře. Snažili jsme se, co nejvíc to šlo. Pomohl nám vyrovnávací gól, doufali jsme, že by nám tam mohl spadnout i druhý. Bohužel ten nepřišel, takže končíme.

Jste na sudího Kovácse naštvaní?

Myslím, že i diváci mohli vidět, že rozhodčí přispíval na jednu stranu. Ale to je jeho věc. Mrzí to, ale je po zápase. Už s tím nic neuděláme.

Bylo pro vás těžké naskočit do zápasu, když se Jindřich Staněk zranil?

Není to nic příjemného. Jako gólman nikdy moc nečekáte, že se něco podobného stane. Snažil jsem se na začátku chytit nějakým dlouhým balonem, po pěti deseti minutách jsem se už ale cítil v pohodě. Ve finále jsem si to užil.

Tušíte, jak na tom Staněk je?

Mluvil jsem s ním, říkal, že má vyhozené rameno. Doufám, že to nic vážného není a že se brzy uzdraví.

Jak jste viděl obě žluté karty pro záložníka Antonína Baráka, který byl ve 20. minutě vyloučen?

První faul byl na začátku. Podle mě na žlutou nebyl, ale rozhodčí ji dal. A druhý zákrok? (Barák - pozn. aut.) Chtěl přihrát balon, soupeř mu ho ale vypíchl a Barák ho omylem kopl. Byla to shoda okolností. Rozhodčí to posoudil takhle. Je to těžké, ale myslím, že jsme pořád měli co nabídnout, Fotbal z naší strany pak asi nebyl nějak pěkný, ale hráli jsme účelně. Škoda, že jsme nedali druhý gól.

V dlouhém oslabení byl zápas asi složitý, že?

Ano. Ale myslím, že v hledišti i na hřišti jsme ukázali, že tenhle tým je speciální. Dokážeme se semknout, bojovat jeden za druhého. Nechali jsme tam všechno. Bohužel to nestačilo.

Navíc atmosféra hrála hodně ve prospěch Turků. Jak jste ji vnímal?

V Německu žije hodně Turků. Atmosféra byla fantastická, většina kluků je zvyklá hrát před velkým hledištěm. Nevnímali jsme to. Fanoušci patří k fotbalu. Každý, kdo byl na hřišti, si to užil.

Jak hodnotíte Euro?

První zápas s Portugalci byl těžký, nechci se na nic vymlouvat. V zápase s Gruzií jsme zase měli čtrnáct střel, ale nespadlo nám to tam. Proti Turkům červená. Šlo to trošku zase proti nám. To se ale stává, je to sport, jdeme dál. Další cíl je mistrovství světa a Liga národů. Musíme se připravit na další cykly a ukázat, že jsme lepší a lepší.

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.

Oznámkujte působení českého týmu na Euru. (hodnoťte jako ve škole, 1 = nejlepší, 5 = nejhorší)
1
1,8 %
2
1,6 %
3
9,5 %
4
21,8 %
5
65,3 %
Celkem hlasovalo 48620 čtenářů.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.