Hlavní obsah

Hašek po triumfu nad Albánii smeknul před Bořilem. Přál bych mu, aby si zahrál na mistrovství světa

Aktualizováno

Byl samý úsměv. Kdyby po něm neměl tiskovou konferenci albánský kouč, trenér fotbalové reprezentace Ivan Hašek by odpovídal českým médiím klidně další půlhodinu. „Mám velkou radost, jsem nesmírně spokojený. Na mužstvu bylo znát, jak je zaťaté, jak chce vyhrát,“ zářil Hašek po výhře nad Albánií v Lize národů (2:0).

Ivan Hašek po vítězství nad Albánií velebil Bořila. Má náturu bojovníka, přál bych mu, aby si zahrál na MSVideo: Sport.cz

Článek

Podal tým nejlepší výkon od vašeho lednového nástupu?

Jestli byl nejlepší, neumím posoudit. Byl ale velmi slušný, zajímavý. Hráli jsme ve vysokém tempu, byli jsme nebezpeční dopředu a zodpovědní dozadu. Na mužstvu bylo znát, jak je zaťaté, jak chce vyhrát.

Vyzdvihl byste z týmu jedno jméno?

Ani nevím, kdo byl vyhlášený nejlepším hráčem. Zřejmě střelec dvou gólů Tomáš Chorý. Jedno jméno bych ale asi vypíchl: Honza Bořil. Přišel a pomohl nám. Přitom před rokem se spekulovalo, jestli bude pokračovat v kariéře. Teď je v nároďáku, je jeho důležitým článkem.

Šlo o záskok nebo má Bořil v reprezentaci budoucnost?

Co se týká nominace, nejdůležitější je pro mě výkonnost, nikoli věk. Na Honzu hrála světová kvalita, ale on zápas skvěle zvládnul. Má náturu bojovníka. Je příkladem, že se člověk nemá nikdy vzdávat. Přál bych mu, aby si zahrál na mistrovství světa.

Našel jste ideální základní sestavu?

Za tři dny hrajeme znovu, vzhledem k náročnému programu budou možná změny v sestavě. Musím ale říct, že nám sedí systém na čtyři obránce. Kdybych toto věděl, hráli bychom tak už dřív. Ladilo nám to i v záloze. Albánie tam mám velkou kvalitu, my jsme ale byli ve středu pole silní, sbírali jsme druhé míče. Červ tam přinesl obrovskou energii.

Znovu zářil útočník Tomáš Chorý. Dá se tedy říct, že nenominovaný Patrik Schick týmu nechybí?

Fazonu má teď Tomáš. Pro mě je ale důležitý každý hráč.

Bodově jste dostihli první Gruzii. Věříte, že nakonec postup do elitní Ligy národů uhrajete?

Bude se hrát do posledního zápasu, skupina je vyrovnaná. Náš cíl je účast na mistrovství světa. Liga národů je jednou z možností, jak se dostat alespoň do baráže.