Hlavní obsah

Na Letné si oddechli, zranění opory není vážné

Aktualizováno

Nejhorší obavy se nepotvrdily. Krajní obránce Matěj Ryneš, který vinou zranění nedohrál sobotní zpackané utkání Ligy národů v Gruzii (1:4), se sice před úterním zápasem s Ukrajinou v Edenu odpojil od reprezentace, jeho absence ale nebude dlouhá. Sparta s ním může počítat v řádu dní.

Foto: Profimedia.cz

Matěj Ryneš na tréninku českého národního týmu

Článek

Ryneš střídal již v prvním poločase, když bylo očividné, že záda levého obránce schytala v jednom ze soubojů pořádnou ránu. Debut v národním týmu tak rozhodně nedopadl podle představ.

Teď je jasné, že další reprezentační minuty Ryneš přidá nejdříve v dalším cyklu. „V neděli večer se odpojil od týmu. Jeho zranění ze zápasu v Gruzii není vážné, ale vyžádá si několikadenní léčbu. I s ohledem na to, že zápas proti Ukrajině je na programu už v úterý, nebude reprezentace povolávat dalšího hráče,“ uvedl tiskový mluvčí české reprezentace Petr Šedivý.

Svým způsobem si jistě oddechli na Letné. Ryneš se totiž dostal v posledních měsících a týdnech do výborné formy a pro trenéra Larse Friise jde o téměř nepostradatelného hráče.

Navíc ve chvíli, kdy se Letenští po 19 letech dostali do hlavní fáze Ligy mistrů. Tu odstartují už 18. září doma proti Salcburku.

Otazník však stále visí nad středopolařem Kaanem Kairinenem, dalším extrémně důležitým členem kádru Letenských. Finský reprezentant si zranil ruku už před utkáním s Řeckem a v pondělí ho má čekat vyšetření, které ukáže podrobnosti.

Kairinen se přitom teprve před pár týdny vrátil k plné fotbalové zátěži po nepříjemné zlomenině nohy.