Hlavní obsah

Češi se zlobí kvůli penaltě. Neměl jsem ruku od těla, dušuje se Krejčí

Aktualizováno

Byl u nešťastného, kontroverzního momentu, který stál český tým proti Ukrajině vítězství. Zkraje druhého poločasu podle hlavního rozhodčího i jeho kolegů u videa spadl Ladislavu Krejčímu ve vlastní šestnátcce míč na ruku a Ukrajinci z nařízené penalty srovnali. Pondělní duel Ligy národů na stadionu ve Vratislavi skončil 1:1.

Tohle písknout škodí fotbalu. Ty ruce by si musel useknout, kdyby s nimi nehrál, zní z českého týmu o penaltěVideo: Sport.cz, FAČR

Článek

„Byl jsem z penalty překvapený. Jsem i teď po zápase. Šel jsem s protihráčem, po souboji jsem zahrál míč. Neuvědomuju si, že bych měl ruce od těla. Mrzí mě to hodně, hráli jsme skvěle, nepustili jsme Ukrajince do šance,“ povzdechl si Krejčí v pozápasovém rozhovoru pro ČT sport.

„Jestli se budou pískat takové ruce, je to pro fotbal smutné,“ zlobil se trenér Ivan Hašek. Podle vicemistra Evropy z roku 1996 Karla Poborského nebyl Krejčí v situaci zcela koncentrovaný. Nicméně ani on by penaltu nezapískal.

„Krejčí tam trochu propadl, protihráč se mu dostal za záda. Pak se na něj natlačil, ale jestli byla ruka… Neviděl jsem žádný prokazatelný záběr,“ prohlásil v televizním studiu Karel Poborský.

Podobně viděl situaci kapitán Tomáš Souček. „Láďa mi na hřišti říkal, že rukou nehrál. Slyšel jsem z lavičky, že by si ruce asi musel useknout, aby s nimi nehrál. V Anglii by se určitě nepískla, tam jsou proti tomu, proti nastřeleným rukou z blízka nebo v přirozeném pohybu,“ podotkl Souček.

I přes vyrovnání soupeře se Češi dostali dvě kola před koncem Ligy národů na čelo tabulky. „Před listopadovým srazem je důležité, že jsme v tabulce první. Náš cíl se nemění od prvního zapasu. Důležité je, abychom makali dál. Věřím, že na posledním srazu nás budou lidi hnát jako na Letné s Albánií,“ uvedl Krejčí.