Hlavní obsah

Čech opět v reprezentaci. Syn slavného brankáře je v nominaci šestnáctky

Osm let poté, co brankářská legenda Petr Čech ukončil definitivně reprezentační kariéru, se v nominaci fotbalového národního týmu objevil jeho syn Damián. Šestnáctiletý gólman je v nominaci na srpnový dvoudenní kemp českého výběru U16.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý reprezentační gólman Petr Čech v charitativním duelu na Stamford Bridge.

Článek

Mladík, který vyrůstá odmala v Anglii, kde se jeho táta stal legendou Chelsea, působí v mládežnickém týmu anglického Fulhamu. Do londýnského klubu přešel nedávno ze Stamford Bridge.

Že si také on stoupne mezi tyče, bylo jasné už v jeho pěti letech. Na zahradě mydlili s otcem odmala fotbal, Damián nejradši stál v bráně. Svoje umění ukázal poprvé po závěrečném zápase sezony anglické ligy 2012/2013, kdy vyběhl na trávník zaplněného stadionu Chelsea s dětmi hráčů Blues. Malý Damián tehdy čelil sólu syna slavného kanonýra Fernanda Torrese. Míč sice lapil kousek za brankovou čárou, ale převedl neohrožený skok, kterému aplaudovaly desetitisíce fanoušků.

Ve výběru trenéra Tomáše Kulvajta je ještě jedno slavné jméno. A sice 15letý útočník Baníku Ostrava Simon Baroš. Podle účtu Bielsista na síti X je Simon nevlastním bratrem někdejšího útočníka Milana Baroše.