Hlavní obsah

Bacha na rychlé protiútoky, varují Čvančara i Schick před Gruzií

Český národní tým se pečlivě připravuje na střetnutí s Gruzií ve fotbalové Lize národů. Trenér Ivan Hašek se již tradičně bude spoléhat na ofenzivní eso Patrika Schicka, který se proti stejnému soupeři na Euru zranil. Záda mu bude krýt navrátilec Tomáš Čvančara, který se pod současným reprezentačním trenérem představí vůbec poprvé.

Po Euru i v Lize národů. Českou fotbalovou reprezentaci čeká další zápas s GruziíVideo: FAČR

Článek

„Už když jsem byl zraněný, věděl jsem, že se mnou trenér počítá. Mluvili jsme spolu dlouho dopředu. Po zranění jsem se vrátil a sportovní výkony šly taky nahoru. Těší mě, že jsem zpátky,“ říká Čvančara.

Pro čtyřiadvacetiletého útočníka německého Mönchengladbachu se jedná o první reprezentační sraz pod Ivanem Haškem a hned spatřuje změny.

„Je to něco jiného než pod trenérem Šilhavým. Tím neříkám, že by byl špatný, ale teď se to více přibližuje tomu, co známe my kluci ze zahraničí. Je to jedině dobře,“ myslí si.

Čvančara se potýkal v posledním roce se zraněním, které ho připravilo o evropský fotbalový šampionát. Pozici má však nejistou i v Gladbachu.

„Musím prostě prokázat kvalitu, abych hrál. Po zranění jsem ve složité situaci v klubu. Rozhodně jsem se sem ale nepřijel rozehrát. Nehrajeme totiž jen za sebe. Jsme v národním týmu, což je velká čest a odpovědnost,“ zdůrazňuje.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Patrik Schick v gólové příležitosti.

Česká fotbalová reprezentace se v prvním zápase Ligy národů skupiny B představí proti Gruzii, na kterou svěřenci trenéra Haška narazili již na Euru. Tam z toho byla „jen“ remíza 1:1.

„Jsou nepříjemní. Mají tři útočníky nahoře, kteří chodí do rychlosti. Bude to nepříjemný soupeř, ale věřím, že tam zvítězíme,“ doufá Čvančara.

Negativní vzpomínky na souboj s Gruzií z Eura má Patrik Schick, který se zranil a šampionát pro něj skončil.

„Menší zranění trochu znepříjemňuje ty vzpomínky. Já si ale myslím, že jsme s nimi odehráli dobrý zápas. Měli jsme bodovat za tři, nehráli jsme špatně,“ vzpomíná útočník Leverkusenu.

A co vítěz bundesligy čeká od Gruzie, která se představí v domácím prostředí?

„Mají jednoduchý styl hry. Hrají na rychlé brejky, na což se nejvíc připravujeme. Oni to praktikovali i na Euru a měnit to nebudou. Určitě se budou snažit hrát hodně rychle nahoru. Musíme si na to dát pozor,“ varuje Schick.