Hlavní obsah

Prodloužil smlouvu, přesto Jablonec opouští. Kratochvíl jde na Slovensko, čeká ho i Aston Villa

S Jabloncem na konci června prodloužil smlouvu a odjel s ním na herní soustředění do Itálie, nakonec však Miloš Kratochvíl Severočechy překvapivě opouští. Posílí Trnavu, kde rozšíří českou kolonii. Ve Spartaku se potká například s bývalým spoluhráčem Kubistou. Čeká je prestižní generálka s Aston Villou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Miloš Kratochvíl ještě v dresu Jablonce. Ilustrační foto

Článek

Když se Jablonec v polovině května definitivně zachránil v nejvyšší soutěži, jeden z nejzkušenějších hráčů v jeho kádru Miloš Kratochvíl naznačil možný odchod ze Střelnice, kde mu po šesti letech končila smlouva. Nový jablonecký kouč Luboš Kozel však o 28letého záložníka stál a klub s ním kontrakt o sezonu prodloužil. Nakonec je vše jinak.

Rodák z Karlových Varů zelenobílé opustil v průběhu herního soustředění v Itálii, aby doladil přestup do zahraničí. Posílil ambiciózní Trnavu, s níž podepsal dvouletou smlouvu. „Spartak přišel se zajímavou nabídkou, líbí se mi jeho ambice,“ řekl pro web slovenského klubu.

„Miloš tu byl šest let, odvedl tu kus práce a za to mu děkujeme. Měli jsme domluvu, že v případě nabídky klub nebude bránit v přestupu. Není to v ideální čas, ale na soustředění v Itálii brzy přivítáme i nové tváře,“ řekl pro klubový web majitel Jablonce Miroslav Pelta.

Severočeši tak přichází o dalšího z na Střelnici služebně nejstarších hráčů. Konec kariéry v červnu oznámil také Tomáš Hübschman.

„Je teď pro mě těžké mluvit, před chvílí jsem se loučil s kluky. Mám teď v sobě hodně emocí a teď je to tak, že mě to strašně mrzí, kluci a kabina mi budou chybět. Jablonec mě hodně naučil. Když jsem šel do Jablonce, nečekal jsem, že z toho vznikne tohle,“ prohlásil Kratochvíl, jenž na Střelnici působil od léta 2018.

Bývalý mládežnický reprezentant v zelenobílém dresu odehrál celkem 187 zápasů, ve kterých vstřelil 26 gólů a zaznamenal 13 asistencí.

V Trnavě doplní české hráče Vojtěcha Kubistu, Libora Holíka, Erika Daniela a Filipa Twardzika. Již v sobotu Trnavu čeká přípravný zápas s pražskou Spartou, v červenci přivítají i anglickou Aston Villu. Půjde o generálku na 2. předkolo Konferenční ligy, kde narazí na vítěze dvojzápasu 1. předkola FK Sarajevo, nebo kazašský Aktobe.

  2 : 1 pp Španělsko - Německo 2 : 1 pp   dohráno
20240705T18 : 00:00+0200
Španělsko vs. Německo
Španělsko vs. Německo
Španělsko
Německo
  Portugalsko - Francie dnes 21 : 00
20240705T21 : 00:00+0200
Portugalsko vs. Francie
Portugalsko vs. Francie
Portugalsko
Francie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.