Hlavní obsah

Priske pod palbou. Fanoušci Feynoordu tým vypískali a volají po konci kouče

Aktualizováno

Další ztráta Feyenoordu. Stává se z toho už tradice, že trenér nizozemského mistra Brian Priske předstoupí po utkání nizozemské ligy před novináře se smutnou tváří. Bývalý kouč pražské Sparty zažívá v novém angažmá mizerný start, jeho tým ztrácí na vedoucí PSV po pěti kolech už 9 bodů. V sobotu přišel Feyenoord v Groningenu o dvoubrankové (2:2), fanoušci mužstvo po zápase vypískali.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Ladislav Krejčí a bývalý trenér Sparty Praha Brian Priske během utkání finále MOL Cupu, FC Viktoria Plzeň – AC Sparta Praha, hraného dne 22. května 2024 v Plzni

Článek

„Abych byl upřímný, nemyslím na PSV. Zajímá mě pouze Feyenoord, i když nejsem spokojen s počtem dosažených bodů. Ale na hodnocení je to příliš rychlé,“ prohlásil Priske.

Feyenoord nasbíral pouze 6 bodů. Přestože má jedno utkání k dobru, manko na PSV je hrozivé. „Září ještě neskončilo a máme po sezoně. Dva měsíce po odchodu Arne Slota je mužstvo úplně v troskách. Tři roky budování zmizely za dva měsíce. Priske by měl skončit.“ V kostce zhruba taková vyznění mají příspěvky nazlobených fanoušků Feyenoordu na síti X.

Ostatně, svoji nespokojenost dali najevo po utkání v Groningenu, kde Feyenoord ještě v 80. minutě vedl 2:0. Jenže dva góly Brynjolfura Willumssona uvrhli hostující tým i jeho příznivce do frustrace. Když po skončení duelu sáhl Priske k rituálu, který praktikoval ve Spartě, a sice svolal hráče do středového kruhu, kde se chytili kolem ramen a utvořili kolečko, fanoušci Feyenoordu spustili ostrý pískot.

„Takhle pracuji. Není to myšleno jako neuctivé gesto k fanouškům,“ reagoval Priske. „Ano, v zápase se staly věci, se kterými nejsem spokojený. Ale existují pro to různé důvody a vysvětlení. V poslední době přišlo několik nových hráčů, proces zabudování bohužel nějakou dobu trvá,“ dodal Priske s tím, že práci mu komplikuje také rozsáhlá marodka.

„Tím je pro nás všechno obtížnější. Ale takový je fotbal. Pokud dostanete ránu, musíte co nejrychleji vstát. V případě neštěstí se ukáže, jací doopravdy jste,“ pronesl Priske, který den po utkání umístil na instagramu motivační věty. „Zklamání z výsledku. Stojíme při sobě a budeme tvrději pracovat,“ stálo v prvním příspěvku.„Nový den, nová příležitost. Disciplína a týmová práce. Bůh všechno vidí,“ přidal vzápětí Priske druhý vzkaz.

Foto: instagramový účet Briana Priskeho

Příspěvek Briana Priskeho na instagramu

Každopádně, po dalším klopýtnutí se ocitl po obrovským tlakem. Přitom už ve čtvrtek čeká Feyenoord v Lize mistrů silný Leverkusen. „Bude to jiný zápas. Ale teď jde hlavně o to smýt zklamání z remízy v Groningenu,“ podotkl Priske. Povede se?

  Sparta - Salcburk dnes 18 : 45
20240918T18 : 45:00+0200
Sparta vs. Salcburk
Sparta vs. Salcburk
Sparta
Salcburk
  PSG - Girona dnes 21 : 00
20240918T21 : 00:00+0200
PSG vs. Girona
PSG vs. Girona
PSG
Girona