Hlavní obsah

Jaroš debutoval v brance Liverpoolu

Aktualizováno

Dočkal se. Ještě před týdnem Vítězslav Jaroš říkal, že je zklamaný z nedostatku prostoru v Liverpoolu. Zřejmě to přivolal a v anglické fotbalové Premier League si připsal první start. V utkání s Crystal Palace se totiž zranila jednička Alisson, český reprezentant zbytek zápasu úspěšně dochytal a pomohl svému týmu k vítězství 1:0.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Vítězslav Jaroš si připsal svůj první start v Premier League, když v průběhu zápasu svého Liverpoolu s Crystal Palace musel střídat zraněného Alissona.

Článek

„V ideálním případě jsem teď mohl být někde jinde, chytat zápasy, sbírat zkušenosti a rvát se o pozici číslo jedna v nároďáku. Takhle jsem tu schovaný. Přiznám se, že jsem z toho zklamaný,“ říkal Jaroš před několika dny v rozhovoru pro Sport.cz.

Teď se shodou smutných okolností ale svého vysněného startu v Premier League dočkal.

V 76. minutě vracel Trent Alexander-Arnold míč na Alissona, který ale stěží odkopl balon do zázemí a hned se svalil na zem. Naštvaně mlátil do země a bylo jasné, že bolest v pravém stehenním svalu mu nedovolí pokračovat.

Na řadu přišla šance pro Jaroše, který byl jediným brankářem na lavičce Liverpoolu, jelikož tradiční dvojka Caoimhin Kelleher byl omluven kvůli nemoci.

Třiadvacetiletý český reprezentant se od prvních vteřin nenudil. Nejprve úspěšně vyrazil centr, který do vápna vyslal Nathaniel Clyne. Klíčový zákrok si však Jaroš připsal až v 84. minutě. To se do úniku dostal Eberechi Eze, jeho střela mířila ale pouze do prostoru, kde byl gólman Liverpoolu připravený. Zvládl ještě dobře vyběhnout v nastaveném čase a při svém debutu udržel první čisté konto.

Spokojený s výkonem 23letého brankáře byl i trenér Arne Slot, který si uvědomuje, jak silnou brankářskou trojici na Anfield Road má. „Zachytal výborně. Myslím, že to byl pro něj nádherný okamžik, když mohl za nás debutovat,“ usmíval se trenér.

Jarošova pozice je v Liverpoolu velmi složitá. Před ním dostávají prostor Alisson s Kelleherem a do brány se český reprezentant bude dostávat jen sporadicky.

„Měl výbornou minulou sezonu. Vyhrál titul i pohár v Rakousku a chtěl odejít. My jsme si řekli, že v klubu, jako je tento, potřebujeme ale také kvalitního třetího brankáře. Proto jsme si ho nechali a důvěřujeme mu,“ vysvětlil Slot pro TNT Sports.

Liverpool vyhrál na stadionu Crystal Palace 1:0, když jedinou trefu vsítil Diego Jota již v deváté minutě zápasu. Svěřenci trenéra Slota mají nyní v tabulce osmnáct bodů a přes reprezentační pauzu si odpočinou na prvním místě tabulky Premier League.