Hlavní obsah

Žertoval na adresu korejského spoluhráče. Bentancurovi z Tottenhamu hrozí trest

Rodriga Bentancura z Tottenhamu obvinila anglická Fotbalová asociace (FA) z nevhodného chování kvůli poznámce s rasistickým podtextem, za kterou mu hrozí několikazápasový distanc. Uruguayský záložník žertoval v červnovém televizním pořadu ve své vlasti na adresu korejského spoluhráče Son Hung-mina.

Foto: Lee Smith, Reuters

FA se zabývá poznámkou Rodriga Bentancura (vlevo) z Tottenhamu.

Článek

Bentancura moderátor pořadu požádal o dres Tottenhamu, na což záložník reagoval: „Sonnyho dres? Nebo by to mohl být dres jeho bratrance, protože vypadají všichni stejně.“ Za svou poznámku se poté Bentancur omluvil spoluhráči na instagramu a označil ji za „velmi špatný vtip“.

FA dnes oznámila, že se Bentancur dopustil nevhodného chování a poškodil pověst fotbalu. Přitěžující okolností pro něj je, že jeho výrok „obsahoval narážku na národnost a/nebo rasu a/nebo etnický původ“. Podle BBC doporučuje FA ve svých pravidlech za diskriminační činy distanc na šest až dvanáct zápasů. Bentancur dostal čas do 19. září na vyjádření.

Foto: Kim Soo-hyeon, Reuters

Poznámka směřovala na adresu korejského spoluhráče Son Hung-mina.

Son Hung-min se už v červnu svého spoluhráče zastal. „Mluvili jsme spolu. Udělal chybu, ví to a omluvil se. Lolo nezamýšlel říct nic urážlivého. Jsme bratři, na tom se nic nezměnilo,“ uvedl kapitán Tottenhamu na adresu Bentancura, jehož spoluhráčem je od ledna roku 2022.