Hlavní obsah

Vardy zpátky na vrcholu. Skóroval a nulou dráždil fanoušky Tottenhamu

Je zpátky v Premier League a v plné parádě. Fotbalový útočník Jamie Vardy z Leicesteru v pondělní dohrávce prvního kola proti Tottenhamu (1:1) dal gól, provokoval fanoušky soupeře, hašteřil se s protihráči. Ukázal, že na věhlasnou anglickou soutěž i v sedmatřiceti stačí. „Není normální, co ve svém věku dokáže. V testech před sezonou patřil do kategorie hráčů s nejvyšší rychlostí. Je hladový a motivovaný,“ uvedl o něm trenér Leicesteru Steve Cooper.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Jamie Vardy z Leicesteru se raduje z gólu proti Tottenhamu.

Článek

Vardy vyrovnal v 57. minutě, hlavou zatloukl míč do sítě a zaznamenal svůj 137. gól v Premier League. Pak měl ještě jednu dobrou střelu, kterou však brankář Tottenhamu Guglielmo Vicario lapil. Na hřišti byla jeho přítomnost znát a divoký byl i jeho odchod ze hřiště v 79. minutě, když střídal.

Vardy vydráždil fanoušky Tottenhamu. Nejprve si poklepal na rameno na logo soutěže a zdvihl jeden prst, který značil titul, který vybojoval s Leicesterem v sezoně 2015/2016. Poté ukázal směrem k příznivcům hostí a prsty na ně vykouzlil nulu. Tímto gestem se jim vysmál, že Kohouti na triumf v lize stále čekají.

Pak tleskal tribunám, ale za chvilku se otočil a společně s obráncem soupeře Cristianem Romerem na sebe pokřikovali. O spisovnou konverzaci jistě nešlo. „Jdi do pr…,“ vyštěkl podle anglických médií Vardy na argentinského stopera. „Během zápasu jste v emocích, ale to k fotbalu patří,“ prohodil zkušený útočník.

Měl sice zdravotní problémy, ale na start soutěže byl nachystán i přes obří tréninkové manko. Dal už svou 103. branku po třicátých narozeninách a experti v Anglii nad ním žasnou.

„Zaplaťpánbůh, že trenérovi v týdnu řekl, že je připraven hrát. Nikdy se neměň, Jamie Vardy. Tohle byl on ve své nejlepší podobě,“ řekl ve studiu Sky Sports bývalý vynikající obránce Jamie Carragher.

„Trochu ztratil výbušnost, ale je stále rychlý. Myslel jsem si, že pro něj bude těžké přizpůsobit svou hru tomuto tempu, což by řada jiných hráčů neuměla, ale on to v sedmatřiceti zvládá,“ přidal uznale další někdejší vynikající obránce Gary Neville.