Hlavní obsah

Trapas v živém přenosu! Manchester United je odpad, hlásila BBC

Takový trapas nešel přehlédnout. Ještě k tomu na největší britské televizní a rozhlasové stanici BBC, která měla co dělat, aby malér vysvětlila. V době pravidelného ranního zpravodajského servisu se totiž ve spodní části obrazovky objevil nápis „Manchester United je odpad“. Celou situaci nejprve vysvětlila moderátorka, poté bylo vydáno i oficiální prohlášení.

Foto: BBC

Trapas britské stanice BBC během živého vysílání.

Článek

Chyba, která se stala hitem internetu. Takový trapas navíc nejde zamaskovat, jelikož proběhl v živém vysílání. V pravidelném ranním zpravodajském servisu s názvem BBC News, kde se informuje o aktuálních zprávách, se během tenisové reportáže v informačním panelu objevil nápis „Manchester United je odpad". Vysoce sledovaná britská stanice tak měla co dělat, aby trapas vysvětlila.

Vysvětlení nešťastného incidentu se několik minutek poté ujala moderátorka Annita McVeighová. „Dovolte mi vysvětlit, co se stalo. V zákulisí si náš stážista zkoušel trénovat používání informačního panelu a vkládat do něj text, takže psal jen náhodné věci, které nebyly seriózní. Bohužel se komentář dostal do živého vysílání," začala britská moderátorka, která se vzápětí omluvila fanouškům Manchesteru United.

„Omlouváme se fanouškům Manchesteru United, kteří to viděli a cítí se být kvůli tomu uraženi. Byla to chyba, která by se na obrazovce neměla objevovat. Bohužel se stalo, proto jsme vám to chtěli vysvětlit," dodala moderátorka.

Později bylo k celé situaci vydáno i oficiální prohlášení stanice BBC. „Během tréninku s naším testovacím tickerem došlo k technické závadě, která se na několik sekund přepnula do živého vysílání. Omlouváme se," zní v prohlášení.

Dlouho na sebe nenechaly čekat ani reakce vysmátých fanoušků Manchesteru City. "Pep Guardiola začal letní brigádu, doufám, že stážista se kvůli tomu necítí špatně," vyjádřil se jeden z nich. "Byla to legendární chyba, každopádně zdravím fanoušky United," navázal další uživatel Twitteru.

Související témata: