Hlavní obsah

Ten Hag zůstane v Manchesteru United

Fotbalisty Manchesteru United nadále povede Erik ten Hag. Čtyřiapadesátiletý nizozemský trenér o rok prodloužil smlouvu do léta 2026, původní kontrakt mu měl vypršet po nadcházející sezoně. Klub o tom informoval na webu.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Trenér Manchesteru United Erik ten Hag slavící s trofejí po vítězství FA Cupu

Článek

Ten Hag přišel do Manchesteru před dvěma lety z Ajaxu Amsterodam. V uplynulé sezoně se kvůli nepřesvědčivým výsledkům dostal pod velký tlak a i v souvislosti se vstupem nových majitelů se spekulovalo o jeho konci na lavičce. Ročník nakonec zakončil ziskem Anglického poháru, čímž navázal na triumf v Ligovém poháru z úvodní sezony. V lize ale obsadili „Rudí ďáblové“ až osmé místo, což je jejich nejhorší výsledek v éře Premier League.

„Jsem velmi rád, že jsme se s vedením dohodli na pokračování spolupráce. Když se ohlédneme za těmi dvěma roky, můžeme být pyšní na zisk dvou trofejí a na pokrok, který jsme učinili. Je ale jasné, že nás čeká ještě hodně práce, protože od Manchesteru United se očekává boj o tituly na domácí i evropské scéně,“ řekl Ten Hag.

„Analýza loňské sezony ukázala, že se musíme zlepšit ve spoustě ohledů. Zároveň jsme došli ke shodě, že budeme pokračovat s Erikem, který ziskem trofejí potvrdil, že je z tohoto hlediska v posledních letech jedním z nejúspěšnějších trenérů v evropském fotbale,“ uvedl nový sportovní ředitel Dan Ashworth, který byl po konci v Newcastlu jmenován do funkce teprve na začátku července.

Ten Hag na začátku trenérské kariéry vedl Go Ahead Eagles, rezervu Bayernu Mnichov nebo Utrecht. Nejúspěšnější období zažil mezi lety 2017 až 2022 v Ajaxu, s nímž získal tři ligové tituly, dvakrát Nizozemský pohár a došel s ním do semifinále Ligy mistrů.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale, které se hraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024, se posunulo do vyřazovací fáze. Česká reprezentace obsadila v základní skupině čtvrté místo a do play off nepostoupila.