Hlavní obsah

Ten Hag je fantastický manažer! Rooney dává vinu za úpadek United výhradně hráčům

Manchester United se v nové sezoně trápí, trenér Erik ten Hag je opět pod obrovským tlakem. Fanoušci, bývalí hráči Red Devils i mnozí experti na něm nenechávají nit suchou. Klubová legenda, někdejší útočník Wayne Rooney jde proti proudu, nizozemskému kouči vyjadřuje podporu a obdiv. Naopak k výraznému zlepšení nabádá hráče.

Foto: Molly Darlington, Reuters

Zklamaní fotbalisté Manchesteru United po porážce od Tottenhamu

Článek

„Jestli je ten Hag správným mužem pro práci v United, to je samozřejmě na majitelích klubu, aby jeho angažmá zhodnotili. Jsem si ale jistý, že ten Hag je fantastický trenér,“ řekl Rooney v rozhovoru pro britský Sky Sports. „Vždyť vyhrával trofeje, ať už byl kdekoli. Trofeje vyhrál i v United,“ dodal Rooney.

Bývalý anglický kanonýr, který v 559 zápasech za Manchester United vstřelil rekordních 253 gólů, zároveň přiznal, že je pro něj smutné vidět slavný klub ve spodní polovině tabulky Premier League. Manchester ze sedmi utkání anglické ligy vyhrál jen dvě, patří mu 14. příčka. Ten Hag se zákonitě dostal pod velký tlak.

Foto: Peter Cziborra, Reuters

Erik ten Hag se dostal na lavičce Manchesteru United pod velký tlak.

„Ano, klub i trenér prožívají těžké období. Já ale věřím, že ten Hag nastartuje tým na vítěznou vlnu. Byla by chyba ho odvolat. Přišel by jiný trenér, který by provedl další přestavbu týmu. Ne, tahle cesta se mi nelíbí,“ podotkl Rooney.

„Vím, že ten Hag dělá vše, co může, aby situaci zlepšil. Jenže k tomu potřebuje pomoc od hráčů. Už jsem o tom mluvil v minulé sezoně, někteří hráči musejí ukázat mnohem vyšší kvalitu. Musejí tvrdě pracovat, jedině tak může Manchester nastartovat cestu nahoru. Ukázali dobrého ducha, když vybojovali bod proti Aston Ville, ale fanoušci pochopitelně od nich chtějí trochu víc. Je na čase, aby s tím začali, hned,“ doplnil Rooney.