Hlavní obsah

Rozhodčí v Premier League nebudou trestat za sundání dresu. Mějte pochopení, vyzývají je

Sportovci napříč odvětvími vyjadřují v posledních dnech podporu Ukrajině, která čelí invazi ruských vojsk. Využívají k tomu různých prostředků, někteří píší vzkazy na sociální sítě, jiní se například halí do ukrajinských vlajek. Fotbalista Aston Villy Matty Cash si napsal vzkaz pro svého reprezentačního kolegu Tomasze Kedziora, který hraje za Dynamo Kyjev, na triko pod dres, který po vstřelení branky sundal. Za to dostal od rozhodčího žlutou kartu. Sudí v Premier League však nyní dostali pokyny, aby za tato gesta hráče netrestali.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Vzkaz obránce Aston Villy Mattyho Cashe pro reprezentačního kolegu, působícího v ukrajinskému týmu.

Článek

Sundání dresu během zápasu je považováno za nesportovní chování, za které provinilý hráč okamžitě obdrží žlutou kartu. Jinak tomu nebylo ani v případě čtyřiadvacetiletého obránce Aston Villy Mattyho Cashe, který tak učinil po vstřelení branky v sobotním zápase proti Brightonu, který nakonec hráči Villy vyhráli 2:0.

Cash tak neučinil jen tak pro nic za nic nebo pouze z čiré radosti ze své trefy. Pod dresem totiž ukrýval vzkaz pro svého polského reprezentačního kolegu Tomasze Kedziora, který působí v ukrajinském klubu Dynamo Kyjev. „TK + rodino, zůstaň silný brácho," stálo ve vzkazu.

Sudí John Brooks Cashe nenapomenul za vyjádření solidarity s polským spoluhráčem, ale oprávněně za sundání dresu. Pokud by si jej jen vyhrnul, nic by se nestalo. Rozhodčí v Premier League však prý nyní podle britského tisku byli vyzvání, aby byli v současné době více empatičtí a projevili pochopení pro hráče, kteří takto vyjádří podporu Ukrajině.