Hlavní obsah

Ronaldův názor mě vůbec netrápí, tvrdí trenér

Aktualizováno

Výměna názorů mezi trenérem Manchesteru United Erikem ten Hagem a bývalým útočníkem anglického klubu a současným hráčem an-Nasr Cristianem Ronaldem pokračuje. Portugalský kanonýr kritizoval nizozemského kouče v rozhovoru s Riem Ferdinandem, v němž uvedl, že trenér Man Utd nikdy nemůže říct, že jeho tým nemá na to vyhrát Premier League. Ten Hag otočil tato slova proti němu.

Foto: Stringer, Reuters

Útočník an-Nasr Cristiano Ronaldo při rozcvičce

Článek

„Jakožto trenér Manchesteru United nemůžete pronést, že nemáte na to vyhrát Premier League nebo Ligu mistrů. Můžete říct, že ostatní týmy jsou možná papírově silnější, ale že uděláte vše pro to, abyste soutěž vyhráli. Musíte to aspoň zkusit, a ne to předem vzdávat,“ uvedl Ronaldo na svém youtubovém kanále.

Erik ten Hag ale upozornil, že on tohle nikdy neřekl. „Já nebyl ten, kdo tvrdil, že nemáme na to vyhrát Premier League. To byl Ronaldo. Stačí jen pozorně číst,“ brání se ten Hag. „Ronaldo je daleko v Arábii, daleko od Manchesteru, neví, jak to tu teď chodí. Nicméně každý má právo na svůj názor. Já ho beru, ale nijak mě netíží,“ doplňuje.

Red Devils nevstoupili do ligového ročníku v nejlepší formě. Z prvního zápasu sice na poslední chvíli vytěžili tři body díky pozdnímu gólu nové posily Joshuy Zirkzeeho, jenže poté utrpěli porážku 1:2 od svého neoblíbeného soupeře, Brightonu, a nezvládli ani derby s Liverpoolem, kde padli 0:3.

„Sezona teprve začala, uvidíme, jak na tom budeme v květnu, pak bude čas a prostor na to věci vyhodnotit,“ vysvětluje čtyřiapadesátiletý rodák z Haaksbergenu. „Věřím, že jsme však na dobré cestě. Vidím progres. Samozřejmě je to ale o tom vyhrávat trofeje a skončit co nejvýš v Premier League,“ dodává.

Manchester United nastoupí do dalšího utkání v sobotu 14. září ve 13:30, kdy vyzvou trápící se Southampton, který zatím jako jediný celek společně s Evertonem nezískal dosud ani bod.